sobota 25. května, 14:32 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Z čeho děláte drobenku?
Taky dělám nahrubo
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
takže recept:
jakýkoliv omastek + jakýkoliv cukr + jakákoliv mouka v množství přiměřeně, přiměřeně zamícháme a nasypeme na ovoce na koláči.
A je to!
(Evina)
Re: Z čeho děláte drobenku?
tak a teď mě ženy poraďte, kde sem udělala chybu, že mi drobenka na koláči ztvrdla ??
postup byl následující:
5 dkg rozpuštěného másla, 5 dkg moučkového cukru, lžička vanilkového cukru a cca 12 dkg polohrubé mouky
díky za radu.
Re: Z čeho děláte drobenku?
máslo dávám jenom změklé, nikoliv roupuštěné...že by?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Ejko, já dávám máslo vcelku, ale proto se tomu říká žmolenka, když to žmouláš v ruce. A dámám cukr krupici a mouku hrubou. Už to mám v ruce, nesmí toho másla být moc, pak se to rozpeče. Já dávám tak 5 lžic cukru, 5 lžic másla ( přibližně ) a 7 lžic hrubý mouky. Když se mi zdá moc máslová, přidávám mouku.
Když je hodně cukru a másla, tak se moc rozpeče. Teda dle mých zkušeností.
(Evina)
Re: Z čeho děláte drobenku?
já vytáhla recept z kuchařky (rok vydání 1970), ve které se píše: .
.. v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme oba cukry, promícháme, na to pak za stálého míchání vsypeme tolik mouky, až se vše začne drolit. Hotovou drobenku odstavíme a vychladlou použijeme...
jelikož se drolila, tak sem měla pocit, že se mi povedla, jenže po upečení koláče byla hodně tvrdá, příště asi radši zkusím žmolenku podle gabči
Re: Z čeho děláte drobenku?
Já mám drobenku na koláči moc drobivou , jak čtu Gabču, tak se mi asi rozpeče, zkusím přidat víc mouky
Re: Z čeho děláte drobenku?
Já dávám třtinový cukr, někdy skořici a kokos také. Je to parádní chuť a nemusí se potom sladit tolik.
Re: Z čeho děláte drobenku?
Já taky někdy přidávám,podle toho,na co to je, do drobenky loupanej sezam nebo sekaný vlašs.ořechy
Re: Z čeho děláte drobenku?
rozpuštěný tuk (Hera nebo máslo), hladká mouka a moučkový cukr. Množství tolik, aby vzniklo tužší těsto. Uplácám kouli a dám do mražáku. Mezitím udělám buchtu, z mražáku vytáhnu už tvrdou kouli a na buchtu ji strouhám struhadlem. Výhoda je ta, že se s tím líp manipuluje, nastrouhaná vrstva je stejnoměrnější než nadrobená a drobenka je mastnější, tj. není tak vysušená.
Re: Z čeho děláte drobenku?
.... máslo vcelku, pol. mouku a moučkový cukr