pondělí 6. května, 04:43 Svátek má Radoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Ladi, omlouvám se, jsem hrozná, jak jsem se chtěla vetřít do příbuzenstva, viď, nemám k tomu připravenou žádnou výmluvu .
Přihodím ještě jeden nekynutý recept (tuším že z Praktické kuchařky původem, ale jistá si stoprocentně nejsem).
Těsto:
150 g tuku
150 g cukr moučka
250 g mouka hladká
(vanilkový cukr)
1/2 kypřící prášek
4 lžíce mléka
jojo, omlouvám se za ten chybějící údaj o slepičí snášce
4 vejce
Tuk utřít s cukrem, následně přidat žloutky, ušlehat (vařečkou stačí, šlehač není nutný) v lehkou pěnu. Vmíchat mléko a mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků (kdo dělá sníh s cukrem, nechť si to příslušně podělí).
Možná to zní složitě, mně subjektivně to nepřipadne, posuďte si každý podle svého . Výhodou je, že toto jemné těsto není lité, ale takové krémové konzistence, na plechu (vymazaném, vysypaném) je nutné ho rozetřít, ovoce na něm krásně drží a nemá tendenci se příliš propadat, tudíž může být těsta tenká vrstva. Pokládám i švestkami rozmrazovanými, výsledek není rozmokvalé cosi , ač se to na začátku jeví, je ovšem vhodné nepropékat zvolna, ale naopak poněkud prudčeji.
Drobenka k němu příslušná:
100 g mouka polohrubá
80 g máslo
80 g cukr moučka
Moji ovocní favorité na drobenkový koláč jsou:
kyselejší švestky (kynutý k nepřekonání, no jasně!)
rybíz s rebarborou v poměru cca 1:1
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Hanulko..já to tak nemyslela...do rodiny tě klíďo přiberu.. Já jen, aby ses na mě neobrátila o nějaké podrobnosti,nebo nedej bože ho nechtěla upéct k večerní kávě.. Ten jsem fakt nikdy nedělala. Ale přidám jeden rychlý a oblíbený.
Ovocný koláč -rychlovka
2 hrnky pol. mouky
1 hrnek pískového cukru
1/2 balíčku prášku do pečiva
1 hrnek kysaného mléka -kefír,acidofilní..když nemám,rozředím kysanou smetanu mlékem
1/2 hrnku oleje
1 vejce
Vše zamíchat v jedné míse,nalejt na plech.Dát ovoce a posypat drobenkou a upéct.
Ještě někdy nejdřív na těsto nastrouhám pod ovoce tvaroh,je to moc dobré.
Dohledala jsem v archivu,tak to máte i z fotkou.. Ta je zrovna s tím tvarohem.Dobrou chuť
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Re: Z čeho děláte drobenku?
Klasika: hrubá mouka, cukr krupice, máslo. Poměr tak aby to chutnlo
Re: Z čeho děláte drobenku?
Pro mě je klasika hladká mouka, cukr moučka a sádlo, někdy přidám kokos
Re: Z čeho děláte drobenku?
Kokos? Slyšim prvně, píšu si.