úterý 21. května, 18:48 Svátek má Monika
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Ryby
Teda! Žádné ryby, jo?
Žádné recepty, jo?
Rybyčky nepapáme?
Re: Ryby
Re: Ryby
drahuško...papáme. Dokonce rybaříme...ale nějak letos nemáme ryb.lístek, tak není přísun. Nicméně dala bych si na grilu pstruha. A nebo uzeného úhoře...naprostá mana!!
Recepty sem hodím, jakmile mi je muž prozradí...to on griluje ryby, to je jeho doména.
Re: Ryby
Re: Ryby
Re: Ryby
Take ryby nejím, ale jsem rybář, tak je jenom dělám na grilu a udím pro rodinku
(Věrka)
Re: Ryby
Tak my ryby konzumujeme v jakékoliv úpravě.
Na grilu máme rádi makrely.
Ty odpoledne nasolím a načesnekuji a dám hřbetem dolů, aby sůl prošla masem.
Pak dáme na gril a špejlema roztáhneme bříška, aby tam šel kouř.
Děláme je docela dlouho, takže pak mají chuť uzenopečených.
Nebo porce mníků nebo jakýchkoliv jiných masitějších ryb potřeme oblíbenou marinádou. Necháme odležet a pak uděláme na grilu.
Pokud někomu vadí na rybách kosti, nechť vyzkouší Pangasia. Ten je naprosto bez kostí !
Jinak pečenáče, uzenáče, kyselé ryby, sardinky, tuňák !
Re: Ryby
při brouzdání internetem jsem narazila na tyto recepty - přikládám v příloze - a jelikož se u nás ryby jí hodně často, tak určitě něco z toho vyzkouším
Re: Ryby
Tak mi ryby taky radi pstrouzek privezeny rovnou z rybarny (sami teda nechytame ) pomatlat marinadou a sup s nim na gril...zitra se chystam na 2dny na chalupu tak me to laka ma byt krasne takze grilco je jasny
(Evina)
Re: Ryby
krásné odpoledne,
jsme ráda, že sem Drahus hodila téma rybiček, páč věřím, že mi někdo poradí.
V jedné thajské restauraci jsem ochutnala kousky pangase, který byl obalený v jakémsi těstíčku a osmažený. Celé to pak bylo smícháno s různými druhy zeleniny a podáváno s rýží a byla to lahoda . Ráda bych to zkusila i doma, ale nějak nemám odvahu právě na to těstíčko - nemáte někdo radu, jak ho připravit?
Díky moc za rady.
Re: Ryby
V těstíčku nevím.
Já pangase obalím v hladké mouce smíchaně se sladkou paprikou. Když je ryba mražená, nechám ji rozmrznout a trošičku vysuším, aby nebyla plná vody. Osolím a obalím ve výše uvedené směsi a zprudka osmažím. Je výborná s brambůrkem a zeleninou
Re: Ryby
Ejko, já bych asi zkusila hl. mouku, vajíčko, škrob, a víno a asi i sojovku, nebo spíš rybí omajdu. Ale nevím, rybu jsem takto nikdy nepřipravovala. Něco podobného dělám na maso, kde ale jako tekutinu dávám pivo. To mi ale k thajské kuchyni moc nepasuje, tak bych to nahradila asi vínem.
Re: Ryby
Někde v receptech určitě najdeš inspiraci na těstíčko. Já jsem ochutnala na Madeiře rybu v těstíčku a na ní byl ještě menší banán podušený v pomerančové šťávě. Zajímavá kombinace a moooc dobrá. Jinak z těch ryb bez kostí bych doporučila máslovou rybu (butter fish). Já mám ryby nejradši s nejjednodušší přípravou, aby se nepřehlušila jejich chuť. Často dávám jen trochu rybího koření, max. lehce obalit v mouce s paprikovou vegetou. Věra
(Evina)
Re: Ryby
TO DRAHUS: tuhle úprava znám, u nás se tak dříve dělal kapr a říkalo se tomu kapr po novohradsku. pangas se na tuto úpravu také skvěle hodí, takže všem doporučuju
TO NATHANAELLA A SPIKE: holky díky, našla jsem nějaký recept na těstíčko, kde je v podstatě to samé co píšeš ty Naty, takže zítra k večeři to vyzkouším a uvidím co z toho vznikne . pokud se mi povede vytvořit cosi poživatelného, tak sem večer hodím postup.
takže ještě jednou díky a těším se na další zajímavé recepty na rybky.
(Evina)
Re: Ryby
No jestli tenhle kuchařský experiment přežijou naše slepice, zřejmě půjde o zázrak . Na netu jsem ještě včera v noci našla recept na pangase v těstíčku, takže jsem si dnes připravila suroviny a dala se do přípravy. Ač jsem se držela postupu, byla to katastrofa - nemá cenu rozepisovat co se nepovedlo, každopádně jsem "směs" za stálého míchání lila slepicím do korýtka a doufám, že to na nich nezanechá nějaké stopy K večeři byl tedy starý dobrý obložený chléb.... Leč mě tento neúspěch neporazí a budu to zkoušet dál.....