![]() |
čtvrtek 6. února, 17:07 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.30
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Houbové recepty
Já dělám s úspěchem houbové karbanátky.
Podusím houby na cibulce, nechám vychladnout a pak tam přidám vše, jako na bramboráky (česnek, majoránku, papř, vejce, mouku, strouhanku...). Uplácám placičky a smažím.
Houby zavařiju buď jako směs různých druhů a nebo specielně druhy s něčím. Výborní jsou ryzci...samotní. Nebo klouzci s cibulí.
Jo a ještě jsem si vzpomněla na lišky na smetaně. Vynikající záležitost na toasty. (škoda, že těch lišek roste čím dál míň).
Na másle osmahnout omyté a pokrájené lišky, osolit, opepřit, podlít bílým vínem a dusit alespoň půl hodiny. Zalít smetanou a nechat zhoustnout. Tato směs se dává na toasty nebo opečené plátky veky.
www.evciny-stra..
Naložené václavky
Václavky (tedy jen kloboučky) ovařím v osolené vodě, propláchnu a nechám vystydnout. Do sklenic nakrájím cibuli a pár koleček mrkve, přidám václavky. Na vrch sklenice dám kus bobkového listu, pár kuliček pepře a nového koření, půl kávové lžičky hořčičného semínka a zaleju nálevem.
Nálev: 1/4l octa, 3/4l vody, 3kávové lžičky soli, 15 sacharinů, svařit.
zuzibercinystra..
Houbový štrůdl
balíček listového těsta
250 g hub
150 g pórku
2 vejce
150 g tvrdého sýra (eidam, primátor, uzený sýr)
sůl, pepř, houbové koření (nebo kari)
Houby uvaříme a nakrájíme. Vychladlé smícháme s nastrouhaným sýrem (trochu si necháme na posypání), nadrobno nakrájeným pórkem a rozšlehanými vejci. osolíme a ochutíme pepřem a špetkou kari koření nebo houbovým kořením. Směsí potřeme listové těsto, zabalíme - dobře uzavřeme. Navrch potřeme vejcem a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Před koncem pečení posypeme ještě sýrem. Chutná teplé i studené
Praženice jinak:
houby porájíme na pláty a na ždibečku oleje pražíme na pánvi s hodně širokým dnem (aby bylo pokryté, ale ne ve velké vrstvě) až jsou houbičky křupavé, můžeme přidat prolisovaný česnek, pak osolíme a opepříme. Dávají se ve velké vrstvě na krajíc čerstvého chleba, který ppodle chuti můžeme ještě před tím namazat máslem, což nědělám a navrch kolečka rajčat.
Jinak mi houby nechutnají
Houbová hlavička zmiňovaná již výše (hozená do bábovkové formy
)
Recept:
- nakrájet toustová chléb, rohlíky, housky na kostičky
- uvařené (rozmrazené a propláchnuté) houby
- nakrájený salám na kostičky
- troška muškátového květu
- česnek (já na něj zapomněla
)
- sůl, pepř, trocha kmínu, majoránka (pažitka, ...)
- vysypat sádlem + strouhanka
- mléko, vejce podle množství
- příště bych přidala třeba trošku cibulky
Zajímavé houbové recepty. My máme nejradši klasickou smaženici s vejci buď jen s chlebem, ale lepší je na topinkách. Nebo zamíchaná s fleky (to bude asi trochu podobné jako rizoto, ale to jsem ještě nejedla). Věra