středa 15. května, 05:52 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Ja castejsie ako trojobal pouzivam na obalovanie cesticko.....vyprazam vsak len obcas - obidvom nam to s manzelom uz moc nesedi... okrem kuracieho a bravcoveho masa je to tiez zelenina, syr a sampinony (ale tu robim castejsie karbonatky...)
U masa poslednych 5r. vsak rezne - v trojobale i cesticku - len kratko a zlahka opeciem do zlatova a potom pomaly dodusim naraz vo velkom pekaci vystlanom papierom pod poklickou v rure ( bez dalsieho tuku a podlievania) - rizky aj z kuracich, ci morcacich prs, bravcoveho stehna, kare....su uplne makkucke a stavnate..(vyhoda aj casova, najma ak mame doma nejaku "seslost" a robievam aj 20 -25 reznov..)
...a co je fantasticke su jablcka v zupane - teda vyprazane kolecka jablk v cesticku ...tie ked som bola mala mi robievala babicka od susedov ( vraj ked ona bola mlada, tak pracovala v kuchyni u Wericha)..pozdrav pre nu tam hore do nebicka - krasna spomienka
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
(Věrka)
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Kdysi jsem smažila docela dost a taky na to dojela. Operace žlučníku !
Od té doby nesmažím vůbec nic a nějak nám to ani nechybí. Ruku v ruce se smaženými potravinami vypadla z našeho jídelníčku i tatarka.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Kofilo, je fakt, že se stoupajícím věkem to trávím taky čím dál delší dobu , takže rovněž omezuji, tu tatarku s tím. Ono by se podle toho soupisu mohlo zdát, že to máme obden - to nééé!
Keria: napiš, jak děláš těstíčko - ty jablka v županu dělá kamarádka pořád, děti se prý po tom mohou utlouct. ONa ovšem udělá těstíčko jako hustší těsto na palačinky, v tom namáčí a hází na pánev.
Jak děláš těstíčko třeba na ty slané věci?
Řízky, hlavně vepřové, dělám taky tak, že lehce osmahnu na pánvi, naskládám do pekáče, přikryju a nechám dodělat v troubě - asi 20 minut na 160 stupňů. Ale někdy nejsou tak křupavé jako přímo z pánve, to je jediná nevýhoda, ale zase jsou o mnoho měkčí.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Taky obaluju výše zmíněné (teda tu mrkev jsem ještě nezkoušela). Ale vzhledem k tomu, že mne to v našem počtu nebaví (a za druhé to není zas až tak zdravé, že ), smažím obalované čím dál méně. Raději zapékám.
Jo ještě obalujeme játra.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
www.evciny-stra..
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Anavi...tie cesticka robim od oka..jedno i druhe..
Na slano robim hustejsie ako palacinkove, tak aby primerane obalilo porcie ( tie sa obaluju najskor v muke) - napr. priblizne na jednu tacku kuracich prs 1 vajicko, trochu mlieka- pripadne davam cast piva, hladka muka, trochu soli..( da sa to odskusat ako to drzi pripadne obcas este pridavam muky, alebo naopak mlieka)
Na jablka - vyslaham sneh, do mlieka dam zltky, trochu cukoru, hladkej muky a zamiesam ten vyslahany sneh - pripadne pridam trochu rumu...zase je cesto take hustejsie - ako pena !!( tam na vajickach nesetrim, skor na mlieku...)..Jablcka sa nakrajaju na 1cm kolecka, posypu skoricou a obaluju v cesticku....
V takom istom cesticku pripravujem aj tensie platky kysnutej knedle ak sa zvysi- je to na nerozoznanie od lievancov.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
No...tak ja kupujem len cisty - teda z kynuteho cesta bez housek ( taky sa u nas nepredava)..
"Houskovy "som robievala ja - zo zemiakoveho cesta, alebo z muky bez kvasnic...obidva boli moc dobre, len pohodlnejsi je ten kupovany - ale zase naozaj aj ten kupovany nema chybu - je nadherne nadychany..
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
vinou klobasu jsem ještě nezkoušela jinak asi vše uvedené ,někdy taky obaluju celer
je to dobrý,ale musí se nejdříve uvařit ve vodě se solí a trchu octa a nechat vystydnout
vařím si jej den předem a vždy se těšíme na oběd na další den