sobota 18. ledna, 17:29 Svátek má Vladislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Střední Čechy
Diskutujte!
Všude dobře, doma nejlépe
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: cestování-střední Čechy
Jabrako...připomněl jsi mi jednoho známého, který má strašně rád rozhledny a snad na každé už byl. Takže jsem pohledala na netu a našla tuto stránku:
[www.rozhlednyunas.cz]
Je zajímavé,jak se mění okolí,tato rozhledna,před 40 lety umožňovala rozhled po okolí.Dnes je jen stavbou uprostřed vysokého lesa.
JABRAKA.
Jabrako ahojky...máš pravdu,že dnes už některé vyhlíky a nejsou vyhlídky...
Ale zase roste spoustu nových,tak je kde se rozhlížet.Miluju vejšky...
a tak vypadá dnes.
JABRAKA
Když budete mít zájem o příštím weekendu strávit příjemný den,zkuste Hrnčířské trhy v Berouně.Každý rok v květnu a září je navštíví přes sto tisíc návštěvníků z celé republiky
JABRAKA.
Nebyl jsem tu půl roku,je tu ale zase aktualita.Berounské trhy Hrnčířů a jiných řemeslníků.Přijeďte se podívat.8.9 a 9.9 2007 do Berouna.Je to organizováno jako součást Dnů evropského dědictví s celou řadou kulturních akcí.
JABRAKA
Reportáž.
Jsme v Berouně 21. století,8.září 2007.Na berounské náměstí se vrátilo století devatenácté.Řemeslníci,hrnčíři ,klempíři se svými výrobky.Taky se můžete napít staročeské medoviny,či koupit různé sladkosti z perníku a marcipánu.nebo pro své milé na památku ozdoby z kúže , keramiky a skla.Jako na staročeském jarmarku.
Nejvíc poznáte osobně,přijďte zítra,neprohloupíte.
JABRAKA.
Jabrako, kde je ta rozhledna? Nemám to do Berouna daleko, tak bych se tam ráda podívala. Věra
Rozhledna je nad sídlištěm,projde se cestou K DUBU a lesní strmou cestou stále až na Hřebeny.Je už natolik přerostlá lesem.že je výhled z ní hodně omezený.Ale vycházka je to pěkná.
JABRAKA
Dík, koukla jsme i na net, kde to je a opravdu jsem o tom neměla tušení. Udělám si tam někdy příjemnou vycházku. Věra
Udělali jsme si dnes výlet na Křivoklát. Je tam nově udělaná naučná stezka hlavně pro děti. Jsou tam pro ně různé průlezky, houpačky ap. Kromě toho jsou u stromů cedulky s názvy. Je to fajn typ na výlet - podívat se na hrad a pak nechat děti vyřádit v lese. Měli jsme s sebou nejen děti, ale i psy a byla to příjemná neděle. Věra
A ještě pár fotek z údolí Berounky, protože jsme tam šli pěšky kolem vody. Věra
Věrko, odkud je ta poslední fotka? Strašně mi to připomíná vesničku, ve které jsme jednou zakončovali výlet.
To je taky Křivoklát. Sportovní areál "Kolečko" (nebo asi spíš "U Kolečka"). Tam se sejde lesem z té naučné stezky a pak už je to kousek k vlaku. Jsou tam tenisové kurty, ubytování a občerstvovna, kterou jsme využili my. Věra