Nedávno jsem se nad tím zamyslela, že toho je u nás opravdu dost, co "potká" hladkou mouku, vajíčko a strouhanku
Vezmu to popořadě:
vepřový řízek - dělám z kotlety i krkovice
kuřecí řízek - prsní i stehenní
krůtí řízek
uzená kýta (nakrájím na tenké plátky, obalím a chutná mi to víc, než když to jen opeču samotné)
vinná klobása
aljašská treska
kapr
krabí tyčinky
sýr eidam
Hermelín
Niva
olomoucké tvarůžky - nelze smažit doma!!!
žampiony
bedly
květák
lehce předvařenou mrkev nakrájenou na plátky - fakt dobré!
cuketu
patizon
Většinou vše jen posolím, u žampionů přidám do vajíčka někdy trochu rozemletého pepře.
Když obaluji masové řízky, tak do vajíčka občas nastrouhám eidam.
Jak to vylepšujete vy, aby to pořád nebylo stejné?
Vím, že někdo třeba vepřové řízky před obalením lehce potírá hořčicí, křenem, nebo do strouhanky přidá trochu sladké mleté papriky.