pondělí 29. dubna, 11:11 Svátek má Robert
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Status: expert

Co šneci

Datum: 08.11.2007 21:21
 
Máte někdo zkušenost s úpravou šneků, mám jich od jara do podzimu plnou zahradu, pý je to delikatesa. Jedli jste to někdo? Vařili jste někdo šneky?
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 9 z 11
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 12:34
     

    Labužníci si po deštíku vyjdou do přírody a sami si svoji lahůdku nasbírají. V letních měsících se šneci nesbírají, protože jsou těžko stravitelní. Sbírají se však od podzimu do pozdního jara. Opravdový labužník ohodnotí šneky nasbírané v prosinci a lednu, kdy jsou zavíčkovaní k zimnímu spánku. Vzhledem k tomu, že v té době šneci nic nekonzumují, odpadá zdlouhavá práce s jejich čistěním, které je nutné, aby se šneci zbavili jakýchkoliv případných jedů, kterými se v přírodě nakrmili.


    Vyčistění šneků, po kterém se mohou připravit podle jakéhokoliv receptu:

    Šneci se musí podrobit přísné hladovce po 10-14 dní. Po této době se mohou krmit směsí mouky, čerstvého tymiánu, fenyklu i estragonu. Takto šneci získají zvláštně výraznou chuť. Šneci se potom několikrát operou, nejenom kvůli čistotě, ale také kvůli jejich chuti. Nejdříve se zvenku očistí a operou v čisté vodě, podruhé se operou ve vodě s octem a solí a znovu se opláchnou v čisté vodě. Vloží se do vařící vody a nechají se přejít varem.

    Po vychladnutí se měkkýši vyjmou z ulit a uvaří se v dobře okořeněném vývaru. Ulity se sterilizují vařící vodou. V tomto stavu se šneci mohou zmrazit, nebo nacpat nazpět do úlit a uzavřít směsí másla s česnekem, hnědými šalotkami, petrželkou, ochucené solí a pepřem.

    Takto připravení šneci se poskládají máslem nahoru na specielní talířek s prohlubeninami, který je pro individuální porce, nebo na ohnivzdorný talíř naplněný hrubou solí. Opečou se pod grilem. Používá se specielních kleštiček, ve kterých se horcí šneci drží a pomocí malé vidličky, nebo párátka se jejich tělíčka vytahují z ulit. Bylinkové máslo se vyjídá bagetou. Tato příprava se ve Francii nazývá Beurre d´escargot, nebo Escargot Bourguignonne.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Majka (07.01.2011 13:53)
     
  • Autor: Reklama

    Re: Co šneci

     
     
  • Status:

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 12:40
     


    Majka napsal(a):

    Labužníci si po deštíku vyjdou do přírody a sami si svoji lahůdku nasbírají. V letních měsících se šneci nesbírají, protože jsou těžko stravitelní. Sbírají se však od podzimu do pozdního jara. Opravdový labužník ohodnotí šneky nasbírané v prosinci a lednu, kdy jsou zavíčkovaní k zimnímu spánku. Vzhledem k tomu, že v té době šneci nic nekonzumují, odpadá zdlouhavá práce s jejich čistěním, které je nutné, aby se šneci zbavili jakýchkoliv případných jedů, kterými se v přírodě nakrmili.


    Vyčistění šneků, po kterém se mohou připravit podle jakéhokoliv receptu:

    Šneci se musí podrobit přísné hladovce po 10-14 dní. Po této době se mohou krmit směsí mouky, čerstvého tymiánu, fenyklu i estragonu. Takto šneci získají zvláštně výraznou chuť. Šneci se potom několikrát operou, nejenom kvůli čistotě, ale také kvůli jejich chuti. Nejdříve se zvenku očistí a operou v čisté vodě, podruhé se operou ve vodě s octem a solí a znovu se opláchnou v čisté vodě. Vloží se do vařící vody a nechají se přejít varem.

    Po vychladnutí se měkkýši vyjmou z ulit a uvaří se v dobře okořeněném vývaru. Ulity se sterilizují vařící vodou. V tomto stavu se šneci mohou zmrazit, nebo nacpat nazpět do úlit a uzavřít směsí másla s česnekem, hnědými šalotkami, petrželkou, ochucené solí a pepřem.

    Takto připravení šneci se poskládají máslem nahoru na specielní talířek s prohlubeninami, který je pro individuální porce, nebo na ohnivzdorný talíř naplněný hrubou solí. Opečou se pod grilem. Používá se specielních kleštiček, ve kterých se horcí šneci drží a pomocí malé vidličky, nebo párátka se jejich tělíčka vytahují z ulit. Bylinkové máslo se vyjídá bagetou. Tato příprava se ve Francii nazývá Beurre d´escargot, nebo Escargot Bourguignonne.

    Mojko děkuji za radu, tak to vypadá profesionálně thumbs down

     
  • Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 12:41
     

    Majko co by to rval do ulit a zase vyďoubával ? Chtěl se nadlábnout a ne dělat labužníka :-)

     
  • Autor: Ram
    Status:
    www.bmprofit.cz

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 13:50
     
    FrajerHubert napsal(a):

     

    Majka napsal(a):

    Labužníci si po deštíku vyjdou do přírody a sami si svoji lahůdku nasbírají. V letních měsících se šneci nesbírají, protože jsou těžko stravitelní. Sbírají se však od podzimu do pozdního jara. Opravdový labužník ohodnotí šneky nasbírané v prosinci a lednu, kdy jsou zavíčkovaní k zimnímu spánku. Vzhledem k tomu, že v té době šneci nic nekonzumují, odpadá zdlouhavá práce s jejich čistěním, které je nutné, aby se šneci zbavili jakýchkoliv případných jedů, kterými se v přírodě nakrmili.


    Vyčistění šneků, po kterém se mohou připravit podle jakéhokoliv receptu:

    Šneci se musí podrobit přísné hladovce po 10-14 dní. Po této době se mohou krmit směsí mouky, čerstvého tymiánu, fenyklu i estragonu. Takto šneci získají zvláštně výraznou chuť. Šneci se potom několikrát operou, nejenom kvůli čistotě, ale také kvůli jejich chuti. Nejdříve se zvenku očistí a operou v čisté vodě, podruhé se operou ve vodě s octem a solí a znovu se opláchnou v čisté vodě. Vloží se do vařící vody a nechají se přejít varem.

    Po vychladnutí se měkkýši vyjmou z ulit a uvaří se v dobře okořeněném vývaru. Ulity se sterilizují vařící vodou. V tomto stavu se šneci mohou zmrazit, nebo nacpat nazpět do úlit a uzavřít směsí másla s česnekem, hnědými šalotkami, petrželkou, ochucené solí a pepřem.

    Takto připravení šneci se poskládají máslem nahoru na specielní talířek s prohlubeninami, který je pro individuální porce, nebo na ohnivzdorný talíř naplněný hrubou solí. Opečou se pod grilem. Používá se specielních kleštiček, ve kterých se horcí šneci drží a pomocí malé vidličky, nebo párátka se jejich tělíčka vytahují z ulit. Bylinkové máslo se vyjídá bagetou. Tato příprava se ve Francii nazývá Beurre d´escargot, nebo Escargot Bourguignonne.

    Mojko děkuji za radu, tak to vypadá profesionálně thumbs down

    To vypadá.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Ram (07.01.2011 13:56)
     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:03
     

    dejte pokoj zvedá se mi pajšlsad smiley

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:06
     

    no to mně taky, ale ne ze šneků angry smiley

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:09
     

    No, na to, že je to vlastně velmi levný kus flákoty ( bez ingrediencí),(na zahradě a v okolí jich je na kila), patlat s tím by se mi asi nechtělo.angry smiley

    grinning smiley grinning smiley grinning smiley

    To už raději něco jako Bohouška, co by domácího mazlíčka ( ale nesměl by mi utéct)winking smiley

    .

     
  • Autor: Galad_Elen
    Status:

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:12
     

    Prej utéct, by tu svojí obří ulitu nikudy neprocpal grinning smiley Leda by utek z domova

     
  • Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:13
     

    Bohoušek mazlíček je rozkošnej, už dlouho chybí další jeho foto, jak se miláčkovi vede a jestli ho Galad nešidí love smiley love smiley love smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:14
     

    a jestli už letos kvalitně leštilawinking smiley

     
  • Autor: Galad_Elen
    Status:

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:18
     

    To si pište, že leštila! Hned jak jsem přijela domů. Vyblejsknu ho, až se dneska odstěhuje nájemník, který mi na stole vždycky udělal takový bordel, že sem se k Bohouškovi málem nedostala grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:19
     

    Žarlil grinning smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:20
     

    vyblejskni i nájemníkagrinning smiley

     
  • Autor: Galad_Elen
    Status:

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:20
     

    To by asi Ostravak radost neměl, on se hrozně nerad fotí grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Co šneci

    Datum: 07.01.2011 14:21
     

    Hele to je ten Ostravak co bloguje???

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.