čtvrtek 16. května, 19:15 Svátek má Přemysl
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co šneci
Srí Lanku jsem prosazovala, ale kamarádka touží po Thajsku, tak vyrazíme tam. Chceme letět hned na začátku února, ale čekám na nějaký dobrý last minute. Ty tu určitě podáš vyčerpávající informace i fotky, jak tam bylo. Věra
Re: Co šneci
Re: Co šneci
Spike a byla jsi v tom Thajsku?
Re: Co šneci
No jasnačka, byla a bylo to super. Pár dní v Bangkoku a pak na Phuketu. Dávala jsem do galerie fotky. Dnes jsem si to zrovna připomněla, protože jsem byla u té kamarádky a ona mi ukazovala fotoknihu, kterou jí z dovolenkových fotek nechala udělat dcera a dala jí to pod stromeček. A už zas prohledáváme nabídky cestovek, kam se vydáme letos. Vypadá to na Kapverdy - znáte to tam někdo, můžete doporučit? Věra
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Jéé s jedním z kapverd dělal můj manžel v Holavdsku
Re: Co šneci
Spike a to pojedeš i s přírustkem?
Re: Co šneci
Balanc, s jakým přírůstkem? Tedy jestli nemáš na mysli nějaké mé přibyvší špeky? Věra
Re: Co šneci
Koukám, jestli to není diskuse o Achatinách a ono ne Vy byste mi klidně sežrali domácího mazlíčka!!!!
www.bmprofit.cz
Re: Co šneci
Achatiny jsou mňam. Aspoň je to pořádný kus masa.
www.majkaj.webg..
Re: Co šneci
No a není Bohoušek k sežrání? Nedomlouvá, sežere, co mu dáš, a nevytahuje se na nikoho... teda vytahuje tykadla, to zas jo. Ale mile
Re: Co šneci
To je taky pravda Týden jsem ho neviděla a vyrostl zase jako z vody, totiž ze salátové okurky On je fakt miláček
www.majkaj.webg..
Re: Co šneci
Hlavně, že přežil péči tvého bratra
Re: Co šneci
S bratrem právě problém není, obávám se, že starat se o něj skoro-švagrová, dopadl by hůř
Re: Co šneci
Jarko, tak tady je recept:
Šneky dáš do kbelíku asi 3/4 výšky, přikryješ aby neutekly, dáš do chladna a necháš asi dva dny. Za tu dobu se vyprázdní.
Potom je probereš, uhynulé vyhodíš, a vrazíš je do vařící vody. Vytaháš je z ulit a uřízneš jim zadečky, kde mají střeva.
Já to dělal následovně: na olivový olej jsem dal zesklovatět cibulku, přidal šneky, koření podle chuti doporučuji provensálské,
zalil dobrým červeným vínem a pomalu dusil. Sůl se dává nakonec.
Upozorňuji, že jaké je okolo toho s.......... tak to teda nechutná. Maso je tuhé jako držky. Pokud si to dáš v Paříži U Maxima
tak budeš mít vzpomínku.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co šneci
Jendo Ríša to jednou vyprávěl, jak to připravil, taky vyčisti,l uvařil a pomlel a udělal "suprovou" prý paštiku, vařit umí,věřím, že to ochutil OK. A pak si šel před bytovku a mazal si jenohubečky a užíval si luxusní mňaminu. Sousedky čuchaly ochutnávaly a když jim řekl co že to jedly zeblila se celá bytovka. Jedl to venku, manželka ho s tím nepustila domů a hrnec musel putovat do kontíku,a Ríša má co vyprávět.
www.majkaj.webg..
Re: Co šneci
No já myslela, že se to mele a pak zpátky plní do ulit