Re: Co šneci

Autor: FrajerHubert, Datum: 07.01.2011 11:52

Jarko, tak tady je recept:

Šneky dáš do kbelíku asi 3/4 výšky, přikryješ aby neutekly, dáš do chladna a necháš asi dva dny. Za tu dobu se vyprázdní.

Potom je probereš, uhynulé vyhodíš, a vrazíš je do vařící vody. Vytaháš je z ulit a uřízneš jim zadečky, kde mají střeva.

Já to dělal následovně: na olivový olej jsem dal zesklovatět cibulku, přidal šneky, koření podle chuti doporučuji provensálské,

zalil dobrým červeným vínem a pomalu dusil. Sůl se dává nakonec.

Upozorňuji, že jaké je okolo toho s.......... tak to teda nechutná. Maso je tuhé jako držky. Pokud si to dáš v Paříži U Maxima

tak budeš mít vzpomínku.


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 11:44
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-sneci/read.php?1,31600,520567#msg-520567