sobota 21. září, 03:28 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Do mražáku dávám vše krabičkách, maso v několika mikroténových sáčcích - 2 x samotné maso, pak vložím popisek - kus papíru s názvem a šup do dalšího sáčku.
Chleba z Globusu mrazíme přímo v tom papírovém oranžovém sáčku a pak znovu do mikroténu.
A přihrádky v mrazáku mám druhově rozdělené.
Nemám pocit, že by něco načichlo, ale chápu, že každý do má jinak.
JInak nejradši ze všeho mrazím vývary , někdy s nakrájeným masem a zeleninou - bez zavářky, ale většinou čisté vývary, protože maso většinou dobrovolně zbaští zvířectvo.
Čisté vývary si schválně dělám do foroty, jsme "polívkoví" a je super, jen rozmrazit vývar, přidat zeleninu a zavářku, a hotovo
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
www.majkaj.webg..
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Jak mlůže být pečivo cítit, to nechápu. Musí být řádně zabalený, ale to platí o všem mraženém. A když se dají zmarzit čerstvý rohlíky a pak se dají na chvilku rozpíct, je to bomba. Moje ségra to jinak nedělá, nenakupuje každý den, nemá jak.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Když zmrazíme bagetu rustiku z Globu a pak dám na krbovky, tak je jak vytažená z trouby
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Já měla jen jednou všechno cítit. Nakoupila jsem v makru mražený česnek, takové A4 desky, které jsem před uklizením rozkrájela na kostky, dala do několika vrstev mikrotenových sáčků, ale odér česneku i tak prošel. Pak jsme měli třeba švestkový koáč s vůní česneku.... No děs. Teď mám jednu plastovou krabici s dobře přiléhajícím víkem, tam mostky uzavřu a zdá se klid
Chleba z mrazáku mi nejede, ale rohlíky nebo jakékoli bílé pečivo po rozpečení, to teda můžu. Jenže i když nakoupám do mrazáku hodně, nějakým záhadným způsobem se mi vypařují
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Já mám v mrazáku naloupané ořechy. Zbyly z vánoc a před chvílí se mě hodily do hraběnčiných řezů.
S těma pachama zápasím i v lednici. Strašně mě vadí, když NĚKDO dá do lednice jen tak rozkrojenou cibuli, uzeniny a kdoví co ještě. Potom tam je nějaký řez a já se z toho můžu zbřídit. Už se to nedá jíst A největší žrout sladkého jsem u nás já.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Oloupaný ořechy tam mám taky,určitě víc vydrží a navíc to jsou poslední ořechy...naši mladí u sebe pokáceli velkej ořech,prý to dělá binec,já jen si na to vzpomenu,tak se mně zvedá tlak ! Dávala jsem tam zbytky pro slepice,co má dcera..i když jsem to polepila,tak když přijela,tak jsem tam nějaký zbytek zapomněla a muž žbrblal a měl mimořádně pravdu ,tak už to nedělám
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Do mražáku dávám kde co, řádně zabalené a necítím nic. Co zasmradí celý mrazák jsou syrové houby - takže pouze dušené.
Zkusila jsem zamrazit brambory a jsou hnusné, takže když je fakt nesníme ohřáté s vajíčkem apod, dávám slepicím.
Pokácet zdravý plodící strom jenom proto, že padá listí
Sousedé mají vzrostlý sad, několik jabloní a švestek a nestíhají spotřebovat (rozuměj jsou líní to zpracovávat ), tak sbíráme my, včetně posbírání všech padanek a zahrabání listí, jenom aby je nenapadlo stromy pokácet.
My sice koupili se zahradou spoustu stromů, ale starých cca 50 let a shnilých a odcházejí jeden za druhým, už máme jenom jonatan a třešeň s dutým kmenem a skoro žádné ovoce.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
S mražákem to mám jako Iriska, ale nedala jsem ani cukroví, dnes jsme sež.. poslední. Je tam něco perníčků a ty už se dojí ke kafi. Jinak moji chlapi z mražáku hotovky ani náááhodou a pečivou už vůbec.
(výška 360 m.n.m.)
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Děvčata, zamrait se rozhodně nedají škubánky. dělám z hotových, dokud jsou teplé, takové válečky, po ztuhnutí je krájím a opékám na olivovém oleji. Zkoušela jsem je zamrait, ale oni se po rozmrazení úplně rozpadly. Přitom bramborové knedlíky mrazit jdou, ale škubánky nikoliv.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Uvařené zelí je z mrazáku hnusný
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Nemůžu si vynachválit zmražené paličky česneku. Česnek dneska houby vydrží, za chvíli se kazí. Takže vše oloupu, naházím stroužky do sklenice a dám do mražáku. A použití je pak velmi rychlé.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Ivčo to jako fakt? S tím česnekem? To by mě teda nenapadlo, Martin letos koupil hafo česneku, protože ho dostal za směšnou cenu, je to česnek český, krásně voňavý a nerada bych ho pak vyhazovala. Tak to mám teda zkusit. Oloupat a stroužky do mrazáku.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Mám sklenice po majolce Hellmans, do těch to našvihám, a to je paráda. Potřebuji do česnečky, lup, vyndám stroužky, nastrouhám nebo nadrtím, povolí to hned. To samé na topinku. Děti už jsou naučené a vezmou si to samy. Na chleba se sádlem... nakrájíš na tenké plátky. Naopak se s tím ještě lépe pracuje , nelepí to a nakrájíš fakt tenké plátečky. A je jako čerstvý. Mamka to kdesi někde vyčetla, od té doby to nedělá jinak. zrovna tak s citronama. Nakoupí jich hodně, namočí je do rána do teplé vody - na vodě je úplně mastný povlak. Očistí kartáčkem. potom ostrouhá kůru, tu dá do malé krabičky do mražáku a pak přidává do těst, a ty buchty jsou tím fakt o level vejš . No a ostrouhané citrony vymačká, dá do skleniček a přidává dětem do pití.
A taky zbytek mletého máku dáváme do mražáku, aby nezhořkl.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
něco jsem k tomu našla...
Mražený česnek
Česnek můžete mít doma v dobře větrané místnosti na suchém místě v copu, nebo si jej můžete zavařit či naložit, ovšem nebude mít chuť jako čerstvý.
Další možností je česnek zmrazit.
Oloupejte jednotlivé stroužky, pořádně je osušte a dejte je do sáčku do mrazáku. Na druhý den až bude česnek zmražený, hoďte s ním lehce třeba o linku a zase vložte sáček do mrazáku. Stroužky se oddělí a vy si je budete moci brát podle potřeby. Česnek, který vezmete ze sáčku, nechte rozmrazit a můžete s ním pracovat, tak jako by byl čerstvý. Výhodou zmrazeného česneku je, že chutná téměř jako čerstvý, neztrácí svou chuť a aroma. Navíc jej ochráníte před plísní a hnilobou.
Tento mražený česnek vám může vydržet až do další sezóny.
Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?
Já mám česnek pověšenej na balkoně celou zimu a je ok..mám samo kvalitní českej. Do mrazáku jsem ho taky dávala, když jsem ho měla hodně, nebo byla zima kdy byly dlouho velké mrazy. Akorát jako sklenice do mrazáku bych nedávala..,dávám všechno do plastových krabiček, mám malé, malé nízké skladné. Citronová kůra nemá chybu.. dostávám před vánoci mísu "domácích" ...tak si ji taky takto uschovám. I šťávu..zmrazím do kostiček..