Re: Co dáváte do mražáku a co tam rozhodně nepatří?

Autor: Anavi, Datum: 13.11.2014 11:25

něco jsem k tomu našla...

Mražený česnek

Česnek můžete mít doma v dobře větrané místnosti na suchém místě v copu, nebo si jej můžete zavařit či naložit, ovšem nebude mít chuť jako čerstvý.

Další možností je česnek zmrazit.
Oloupejte jednotlivé stroužky, pořádně je osušte a dejte je do sáčku do mrazáku. Na druhý den až bude česnek zmražený, hoďte s ním lehce třeba o linku a zase vložte sáček do mrazáku. Stroužky se oddělí a vy si je budete moci brát podle potřeby. Česnek, který vezmete ze sáčku, nechte rozmrazit a můžete s ním pracovat, tak jako by byl čerstvý. Výhodou zmrazeného česneku je, že chutná téměř jako čerstvý, neztrácí svou chuť a aroma. Navíc jej ochráníte před plísní a hnilobou.

Tento mražený česnek vám může vydržet až do další sezóny.


Vytisknuto z www.week.cz dne 13.05.2024 18:17
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-davate-do-mrazaku-a-co-tam-rozhodne-nepatri/read.php?1,32007,1226544#msg-1226544