Mám sklenice po majolce Hellmans, do těch to našvihám, a to je paráda. Potřebuji do česnečky, lup, vyndám stroužky, nastrouhám nebo nadrtím, povolí to hned. To samé na topinku. Děti už jsou naučené a vezmou si to samy. Na chleba se sádlem... nakrájíš na tenké plátky. Naopak se s tím ještě lépe pracuje :), nelepí to a nakrájíš fakt tenké plátečky. A je jako čerstvý. Mamka to kdesi někde vyčetla, od té doby to nedělá jinak. zrovna tak s citronama. Nakoupí jich hodně, namočí je do rána do teplé vody - na vodě je úplně mastný povlak. Očistí kartáčkem. potom ostrouhá kůru, tu dá do malé krabičky do mražáku a pak přidává do těst, a ty buchty jsou tím fakt o level vejš . No a ostrouhané citrony vymačká, dá do skleniček a přidává dětem do pití.
A taky zbytek mletého máku dáváme do mražáku, aby nezhořkl.