pátek 4. října, 07:11 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Clematis - pochlubte se !
neskutečné , jak už ti kvetou u mně asi 4 květy od země v křoví Miss Bateman . ale nachystané jsou i jiné ...
Nakvětá plnokvětý Kaiser
(výška 360 m.n.m.)
Letos nakvétají velmi neochotně. Jednotlivé květy má Lazurstern, Omoshiro,Guerseley Cream, doicela pěkný je clemík HALINA NOLL
zatim nekvetetoucí nějaký modrý a plný Kaiser
Alenko, krásné! Z těch tvých mám jen GC
Korčula, na to, že máš Kaisera nového, ti hezky kvete.
Přijde mi, že na chalupě mají letos veliké přírůstky díky vodě, většina už je na 2 m, ale květy zatím moc nevidět, snad ještě narostou.
Moje 2 z chalupy - asi Daniel Deronda? Jen 5 květů, ale krásných a velikých.
Miss Batemen mi zase letos něco žere, pamatuji, že jsem řešila už vloni
Paráda. I já se musím pochválit. Ale tam je zásluha naprostá nula. Tenhle velký bleděmodrý jsem si kdysi dovezla z Holandska. Na bývalé zahrádce kvetl každý rok, nikdy ho nekleplo. Pak jsme se stěhovali sem. Byl zasazen na třech místech. Žádná sláva nikde. Zlomila jsem nad ním hůl a abych ho úplně hned nezahubila, tak jsem ho strčila do stínu pod magnolii vedle montany s tím, že tam zakončí svoji pouť.A letos koukám jako blázen.
Od té doby, co mi zhynula růže New Dawn a clematis, který byl zasazený vedle ní, získal prostor, tak se nadechl a kvete jako blázen (The President).
Každý den to plánuji vyfotit a vždy zapomenu... to dřív odkvete, než to blejsknu... ale vedle se chystá Miss Bateman... tak to snad stihnu aspoň ten. A Blue Angel se taky pěkně roztahuje. Ta voda jim prospěla. Tak hlavně, aby je nekleplo. Půlku Presidenta jsem musela ostříhat, zvadl. Tak snad se to nebude šířit dál.
jo - ty klematisy jsou nevypočítatelné ..-- jsem zvědava na Lazurstein . letos má už velká poupata.
Já už měla klematisů, co nemám, ani nepočítám....
Pravidelně částečně klepne Cholmondeley, úplně WN, ale leze ze země, Miss batemenn by chtě dát jinam, je to asi 5 cm nitka.
A některé nevylezly už vůbec.
Velcí držáci jsou trojkový Polish Spirit a madame Julia Correvon. Jo a polský Gabriel Narutowitz - ten je asi ze všech nej....., je zase obsypaný poupaty.
Myslím, že Julii mám v kombinaci s růží z Jericha (zimolezem) a letos se teda nadechla... asi jí taky pomohla ta voda, jinak soupeří o vláhu s trvalkami,které jsou kolem. Jestli ji neumoří mšice nebo ji neklepne, tak myslím, že by to mohla být pěkná podívaná.
Teď se mi líbí "barevná nálada" v zahradě - aniž bych to plánovala, kvete vše do modra a do fialova - clematis, kakost, šanta, poléhavé floxy, hvozdíky a do toho tam je bordový bez a dlužichy... moc hezky se na to kouká. A to jsem fialovou a růžovou dřív v zahradě nemohla "ani cítit"...
(380m n.m.)
... mám je samou mšici a plno mravenců - Dr. Ruppel - Guernsey Cream - Omoshiro
něco veselého před spaním
( Brno, 250m n.m.)
Moje C. nic moc, ale pár květů ukázaly
Kordulo , ale super, je vidět, že to funguje.
Iviku, krasné květy, znáš jména?