čtvrtek 3. července, 07:11 Svátek má Radomír
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..

Autor: Libi

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33

zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 8 z 21
  • Re: Zavařování

Datum: 21.07.2022 19:34

Takže, prosím co to je za kvasný proces? To neznám.

• Autor: Reklama

Re: Zavařování

• Autor: tak63

Datum: 21.07.2022 19:55

jaja99 napsal(a):

Takže, prosím co to je za kvasný proces? To neznám.

Rybízové víno. Bílý, černý a červený rybíz.

Není to přímo zavařování, ale ovoce je využité.

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil tak63 (21.07.2022 19:56)

• Re: Zavařování

Datum: 21.07.2022 20:29

JJ jasně, takhle to neznám, rodiče když vyráběli "rybízový ocet" tak měli takovou skleněnou bančičku a bublalo to skrz vodu.

Datum: 21.07.2022 22:35

Rybízový ocet .... grinning smiley ... Všechno chce svoje, aby to bylo dobré. Protože nepoužívám demižony, tak z víčka vede hadička do sklenice s vodou, kde to taky bublá. Tak nějak jsem si to vymyslel. Ještě si nikdo nestěžoval.

• Autor: gabca

Datum: 21.07.2022 22:41

294962190_1247528806049643_6842713992895966907_n.jpg

Věrko, krásná práce. love smiley

Taku, nooo, taky super. Stačíš to vypít? Že bych přijela. grinning smiley

Já dnes další várku z černého rybízu marmeládu za studena.

• Autor: Anavi

Datum: 22.07.2022 10:09

Vy jste, holky, tak šikovné. Musíte mě to naučit. please smiley please smiley please smiley Já to nikdy dělat nemusela, a tak to neumím. confused smiley

• Autor: kaaj

Datum: 22.07.2022 13:58

jste dobré thumbs down já už dávno nezavařuju - letos mladá dotáhla od milého okurky, tak je děda naložil . ale jinak bychom nedělali . nono smiley

• Autor: Manca

Datum: 22.07.2022 23:03

To se mi právě líbí, že je v té sklenici relativně malé množství. Protože mít to všechno v jednom demižonu, pak se něco zvrtne, netěsní to třeba, zplesniví, to by mě mrsklo.

tak63 napsal(a): Protože nepoužívám demižony, tak z víčka vede hadička do sklenice s vodou, kde to taky bublá.

Datum: 23.07.2022 23:23

Oproti demižonu se sklenice dobře vymývá. Proto po demižonu netoužím a přesně jak píšeš. Pokud se něco nepovede, tak přijdeš o 2,5 - 3 litry a ne o 10 v demižonu. Zatím se nic nezkazilo.

Datum: 25.07.2022 21:41

295178382_813611563352787_5622599476969819482_n.jpg

Kamarádka má letitý strom s měruňkama, který se letos zbláznil a plodí jako divý. Jenže kmen vysoko a nikdo tam nepoleze, tudíž meruňky padají na zem. Musí se zpracovat hned, buď na koláč nebo na marmeládu.

Ač jsem letos dělala meruňkovou už dvakrát, vyfasovala jsem dnes dalších snad 7 kg meruněk. Ze 4 kg jsem udělala marmeládu,z pár upekla koláče a zbytek snad sníme. Upřímně, už mě dneska z nich pálí jazyk. grinning smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 25.07.2022 22:02

295598449_108286585301245_4835471323971132441_n.jpg
    Další fotografie:

Gabčo, my jedeme na stejné vlně. grinning smiley

Včera jsme jeli znovu na meruňky (ty z minulého týdne jsem zavařila jako kompot, něco je v mrazáku, dost se snědlo, něco na koláče), tentokrát hlavně za účelem výroby marmelády. Ještě tu nějaké mám. Udělala jsem knedlíky, dost je jím, ale pořád zbývají. Musím něco upéct. Z koláčů mi tu zbylo nějaké mazání, je třeba to spotřebovat.

Dovezli jsme i třešně, vzniklo pár kompotů a hodně jsme průběžně snědli. Jsou výborné a nádherné obří tmavé plody, ale vypadá to, že už to zůstane na stromech a přijde to vniveč. Srdce mi tam krvácelo, když jsem viděla tu úrodu. A v obchodech jsou třešně z dovozu, pod stovku se cena nedostane. angry smiley

Datum: 25.07.2022 22:40

Teda, ty třešně bych si dala. mls smiley

Ale marmeláda z nich není nic moc, višňová je lepší. grinning smiley Ale zase na jídlo mám radši třešně. grinning smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 25.07.2022 22:53

Z třešní jsem udělala jen pár kompotů.

Ale dělávala jsem z třešní i džem, který jsem si dávala do bílého jogurtu. Dávala jsem třešně celé, jen vypeckované. Často jsem vymlsala celý džem jen tak samotný (dělám málo sladký).

Hodně jsem jich teď snědla čerstvých (krásně jsem si pročistila vnitřnosti grinning smiley).

• Autor: alenak

Datum: 25.07.2022 23:54

Holky, děláte chutě. mls smiley Jste pilné jak včeličky thumbs down , já to letos nějak flákám.... U nás už třešně nejsou. Kde jsou ty doby, když se dělal kompot z třešní, na 100 lahví a vše se snědlo....když jsem dělávala z třešní džem, tak napůl s jahodami, samotný nikomu nejel, z višní mám letos dělaný jen ze 2 kg, víc višní nebylo .... ale meruňky džem , tj. moje celoroční denní snídaně... s másličkem džemík mls smiley ještě jsem nedělala, teprve zrajou a moc jich není, ale stačí na zpracování.

• Autor: iriska

Datum: 16.08.2022 17:47

Dnes jsem udělala jednu davku kečupu pro děcka, je dobrý, tak zítra udělám další. Rajských mám dost.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.