úterý 19. března, 11:38 Svátek má Josef
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi
Status:

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33
 
zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 8 z 20
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:06
     

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

     
  • Autor: Reklama

    Re: Zavařování

     
     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:31
     



    jaja99 napsal(a):

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

    Jájo a zavařuješ je ještě?

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:38
     

    Gabčo, jablková nedělám,ale pečená švestková, třešňová, hrušková ... nezavařuju. Poze radím, dostatečně namačkat., aby nebylo v esklenici moc bublinek. Plnit horké, víčka chládnutím přilnou ke sklenici.

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 23:52
     

    Dělám to jako Ela někdy dám navrch rum.

     
  • Autor: Evin
    Status:

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 00:15
     

    Gabčo, dělám je často. Musíš na to kouknout, aby byla úplně hustá, čas neodhadnu, záleží na troubě.

     

    Já dělám jablková povidla bez míchání. Po naplnění do sklenic se nesterilují, můžeš navrch kápnout rum (ale nemusíš), mohou se povázat celofánem. Koření nepřidávám, jsou moc dobrá i tak, ale je to na tobě.

     

    5 kg jablek oloupat, nakrájet na drobno, popř.nastrouhat (já krájím)

    přidat 1/4 l octa a 1 kg cukru (krupice nebo krystal)

    nechat přes noc nebo až 24 hod.

    vařit na kraji plotny nebo na sporo v troubě asi 5 hod., můžeme přerušovat, uvařit během 2 dnů

    nesmí se zamíchat, pak se nepřipálí, až na konec důkladně promíchat - jsou pak téměř bez kousků.

    Nekazí se.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Evin (17.10.2020 00:17)
     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 11:21
     

    jo já taky a pak je doluju ze sklenice grinning smiley . Málem jsem zlomila i lžíci. Pak jsem je v mixeru rozmixovala s rumem, aby se daly použít. grinning smiley

    jaja99 napsal(a):

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 21:16
     
    121784240_10215682219162715_7850004320534756770_n.jpg
    Další fotografie:

    Je to děsná práce s jablky. Ze 3 kil mám povidla (v misce je to, co už se nevešlo), v troubě se stále ještě suší "kůže", té jsou dva plechy z velkého hrnce jablek. Děsná práce, ale ta kůže je fakt moc dobrá. Hodně jablek jsem společně s mrkví prohnala odšťavňovačem, budeme popíjet mošt.

    Jenže tohle je zpracovaná asi pětina jablek, co jsme dnes přivezli ze zahrady. Většina je natlučených, zpracovat se tedy musí co nejdřív. Zítra budu dělat asi křížaly a přesnídávky (vyndala jsem z mrazáku jahody, které tam přidám). A bude žemlovka, buchta s jablky...

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 21:28
     
    121816037_340432960524316_2782862241744775615_n.jpg

    No tak jsem je pekla 2,5 h a jsou teda pěkně tuhý. Asi, že bylo jen 2 kg jablek.

    Zbyly mi dvě lžíce, tak jsem je dala do lednice. Jak píše Iriska, budu je muset ředit rumem. grinning smiley

    Ty dnešní nevím. Dala jsem cukr i ocet od oka. winking smiley Kdysi jsem je dělala a byly moc sladký.

    Evin, díky, uložím. thumbs down

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 22:51
     

    Já mám ze dvou kbelíků jablek 4 sklínky povidel:-)

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 23:51
     



    jaja99 napsal(a):

    Já mám ze dvou kbelíků jablek 4 sklínky povidel:-)

    Tohle jsou povidla ze 4kg a možná něco....🙃

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 18.10.2020 23:31
     

    Mé dámy, povidla se naštěstí vždycky hodně "spečou" ... mraky práce, ale aspoň není problém kam s tím ... začíná se mi nedostávat místa k uložení ... a Ivik ví, že malý dům nemáme.

    Na jablka letos asi opravdu nedojde ... není čas a jaksi lenora mi sedla za krk ... moje máma by řekla, že mi "podkluzuje řemen" .

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 28.07.2021 21:27
     
    img_20210727_172304.jpg

    mls smiley

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Zavařování

    Datum: 01.08.2021 11:08
     

    Děvčata když už jsme u těch povidel..Jdu na radu.v jakým pekáči děláte..Musela jsem vyměnit sporák a nevejde se mi do trouby starej, dobrej, velkej dušák v kterým jsem celý léta povidla dělala. Hlubokej plech ke sporáku, je dost vysokej, tak by to asi nebyl problém, aby se to vešlo, ale nikdy jsem nedělala v "tenkým" plechu. Švestek plnej strom, v týdnu musím navařit. Uvažuju, že uříznu ucha, ale..se to bude blbě vydavat.. eye rolling smiley taky mohl starej ještě tejden vydržet grinning smiley

     
  • Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 01.08.2021 11:13
     

    Urazila jsem ucha sekerou, používám obyčejný pekáč.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Zavařování

    Datum: 01.08.2021 11:21
     

    Lado, my máme 12 stromů švestkek a není na nich nic. thumbs up

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.