středa 2. července, 04:30 Svátek má Patricie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Konzervace
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Konzervace
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Libi

Zavařování

Datum: 01.10.2007 09:33
 
zavařujete klasicky v hrnci (a jak dlouho) nebo v troubě (to jsem zatím nezkoušela), ale je to prý rychlejší než v hrnci, poté co jsem zavařila už nespočet skleniček s houbama, bych třeba zkusila i tu troubu, jen nevím jak confused smiley

PRUNED
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 4 z 21
  • Autor: alenak

    Re: Zavařování

    Datum: 06.09.2020 23:24
     

    Elo, dělám to leta a moc nám to chutná, mám pak ráda s tatarkou mls smiley

    Nakládané zelí + červená řepa

    2,5 kg zelí

    2,5 kg červené řepy, předem uvařené, nastrouhané (vařím v mikrovlnce, v igel. sáčku polít vodou a hlavně propíchat řepu)

    0,5 kg cibule

    lák -

    4 velké lžíce soli

    45 dkg cukru

    0,5 l octa

    1,5 l vody, drcený kmín

    Suroviny smícháme a zalejeme horkým lákem, necháme schladnout, vychladlé plníme do sklenic a sterilujeme 20 minut při 80 st.C.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Zavařování

     
     
  • Autor: babkaela

    Re: Zavařování

    Datum: 06.09.2020 23:29
     

    Díky, díky moc. Tenhle určitě vyzkouším mls smiley .

     
  • Autor: JaniV

    Re: Zavařování

    Datum: 07.09.2020 07:32
     

    To je skvělý recept,musím to udělat.Já peču řepu v troubě zabalenou do alobalu.

     
  • Autor: bosk

    Re: Zavařování

    Datum: 07.09.2020 08:18
     

    Řepu se zelím dělám podobně jako Alena.Letos to bylo u nás jako ve Frutě,kečup,rajčata na rajskou,čalamáda,okurky,kapie,hrušky,hrušková marmeláda.Ještě budu dělat tu č.řepu se zelím a zelí na kysání.

     
  • Autor: kaaj

    Re: Zavařování

    Datum: 07.09.2020 09:26
     

    jj- až se zima zeptá , co jste dělaly v létě winking smiley grinning smiley spinning smiley sticking its tongue out já budu odpovídat - jezdila jsem po doktorech winking smiley

     
  • Autor: alenak

    Re: Zavařování

    Datum: 07.09.2020 09:40
     

    Kájo, přivezou Ti holky. Podívej na ty super houby co u Vás rostou. thumbs down Mám z nich mindrák grinning smiley 

     
  • Autor: kaaj

    Re: Zavařování

    Datum: 07.09.2020 19:41
     

    mladí byli na Horní Bečvě. . tam toho bylo tolik , že Silva musela zavelet dost!! jedeme domů . dnes řízečky a něco nakrájeno . ale více nechci - nějak mi to přestalo chutnat a dědek houby nejí vůbec.

     
  • Re: Zavařování

    Datum: 08.09.2020 09:10
     

    Já jsem navařila povidla z 20 kg švestek, z toho bylo asi 5 kg z naší zahrady a zbytek jsem musela koupit. Já je vlastně nevařím, ale suším v troubě. Výsledek je v dia provedení s přídavkem kyseliny. Takto uvařená povidla se nekazí. A tím končím zavařování. Strouhaná jablka mám ještě od loňska coffe smiley

     
  • Autor: gabca

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 21:44
     

    Děvčata, SOS, jak dlouho tak pečete jablečná povidla? please smiley

    Ze 2 kg? Mám je tam něco málo přes dvě hodiny a přijde mi, že už budou.

    Jsem je dlouho nedělala.

     
  • Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:06
     

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

     
  • Autor: gabca

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:31
     



    jaja99 napsal(a):

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

    Jájo a zavařuješ je ještě?

     
  • Autor: babkaela

    Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 22:38
     

    Gabčo, jablková nedělám,ale pečená švestková, třešňová, hrušková ... nezavařuju. Poze radím, dostatečně namačkat., aby nebylo v esklenici moc bublinek. Plnit horké, víčka chládnutím přilnou ke sklenici.

     
  • Re: Zavařování

    Datum: 16.10.2020 23:52
     

    Dělám to jako Ela někdy dám navrch rum.

     
  • Autor: Evin

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 00:15
     

    Gabčo, dělám je často. Musíš na to kouknout, aby byla úplně hustá, čas neodhadnu, záleží na troubě.

     

    Já dělám jablková povidla bez míchání. Po naplnění do sklenic se nesterilují, můžeš navrch kápnout rum (ale nemusíš), mohou se povázat celofánem. Koření nepřidávám, jsou moc dobrá i tak, ale je to na tobě.

     

    5 kg jablek oloupat, nakrájet na drobno, popř.nastrouhat (já krájím)

    přidat 1/4 l octa a 1 kg cukru (krupice nebo krystal)

    nechat přes noc nebo až 24 hod.

    vařit na kraji plotny nebo na sporo v troubě asi 5 hod., můžeme přerušovat, uvařit během 2 dnů

    nesmí se zamíchat, pak se nepřipálí, až na konec důkladně promíchat - jsou pak téměř bez kousků.

    Nekazí se.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Evin (17.10.2020 00:17)
     
  • Autor: iriska

    Re: Zavařování

    Datum: 17.10.2020 11:21
     

    jo já taky a pak je doluju ze sklenice grinning smiley . Málem jsem zlomila i lžíci. Pak jsem je v mixeru rozmixovala s rumem, aby se daly použít. grinning smiley

    jaja99 napsal(a):

    Já peču dost dlouho až jsou hodně hustá

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Konzervace (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.