pátek 27. listopadu, 02:19 Svátek má Xenie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: SPIKE
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Co dnes vaříte? (2)

Datum: 28.10.2012 19:33
 

První diskuze je přeplněná, je na čase otevřít další. winking smiley



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 07.02.2020 20:57
     

    Dík za recept, zkusím je někdy udělat, vypadá to zajímavě.

     

    Nad posledními příspěvky jsem si vzpomněla na jídlo z dětství - docela často jsme mívali zbylé bramborové knedlíky se strouhankou (nakrájené knedlíky se obalily ve strouhance opražené na sádle, pak se to ještě chvíli opékalo celé).

     

    A ještě jedno jídlo - rýže smíchaná s kostičkami gothaje, hodně majoránky a docela dost magi. Pamatuji si, že mi to chutnalo, ale v dospělosti jsem to nikdy nedělala. Asi bych to měla zkusit, abych si ověřila, jestli to bylo opravdu dobré nebo je to jen idealizovaná vzpomínka na dětství.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Co dnes vaříte? (2)

     
     
  • Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 08.02.2020 10:09
     

    Roštěnky s rýží. To už jsem dlouho nevařila. Nějak vypadlo.

    Spike, gothaj s rýží. Netušila jsem, že to existuje ale jak se zdá, tak to nebyl omyl mé mámy. Ta se s vařením moc nekamarádila.Nepochopitelně výborně uměla docela složitý jídlo jako je rybí polévka. Jednou o prázdninách to uvařila dětem na chalupě. Ty mi to s hrůzou líčily, jak bylo k obědu rizoto se salámem. Já žila v tom, že to byla nějaká variace jako fleky se salámem, kdy fleky nahradila rýží.

    Fleky se zelím vaříme občas v práci. Svoje publikum tohle jídlo má. Stejně jako bramborové šišky se strouhankou.

     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 08.02.2020 10:59
     

    My máme sekanou s kaší, i na zítra a mám klid ,jen to uhlídat před dědou, pokud to sní k večeři , tak má smůlu, zítra nevařim

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 08.02.2020 17:34
     
    85177192_10213841845714529_5772243145957834752_n.jpg

    Teď jsem zpracovala zbylé vařené brambory. Z části byly šišky (podávané s mákem) a z druhé poloviny bramborové placky (ty jíme jen omaštěné sádlem).

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 08.02.2020 19:34
     

    O rcp. jsem se ráda podělila, tudíž není zač flower smiley . A začala si Alenka winking smiley .

    Spike, to ses rozšoupla mls smiley , bramborové placky jsem nedělala snad sto let, musel by jich být kopec a nějak jsem na to líná stydlin smiley .

    S godhajem jsi mi připomněla, kdysi v dávnověku jsem párkrát k obědu jako rychlovku dělala bramborovou kaši a k ní plátky godhaje osmažené jen v těstíčku, kluci občas vzpomínají, že jim to moc chutnalo. Taky nastrouhaný godhaj, tvrdý sýr, vajíčka, osolit, opepřit, pořádne kaši promíchat, na čtvrtky narájené krajíce chleba z jedné strany opéct jako topinku, na neopečenou stranu naplácnout tuhle směs a osmažit (jéé, píšu jak Turek). K tomu rajče nebo papriku, taky bylo docela oblíbené k večeři. Pokud je moc honila mlsná, zvládli si udělat sami (ovšem, musel být tenhle salám v ledničce) - nakrojit rohlík, do něj godhaj a tvrdý sýr a na pár minut do mikrovlnky. Kamarádka peče v létě sekanou z godhaje a cukety, nejedla jsem ani neznám rcp. Uzeniny nějak nemusím a navíc se mi zdá, že poslední dobou do godhaje přidávají česnek.

    U nás dnes byl králík na smetaně, pro Tonytátu jsem přihodila pár plátků kotlety bo králičí nejí. Vývarová polévka se zeleninou a domácími nudlemi. Co vymyslím na zítra zatím nevím.

     
  • Autor: bosk
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 07:02
     

    Eli,ten osmažený gothaj někdy dělám,je to dobrý jako rychlovka.

     
  • Status:

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 09:14
     

    Děvčata, je zde hezké počtení. Je zajímavé, co se jedlo po válce či ještě dřív. Rozhodně se nejedlo tolik masa, jako nyní. A je zajímavé, na kolik způsobů se dá připravit zelí.

    A já jsem dostala chuť na kubu. Už je v troubě. A protože je neděle, tak jsem do něj nakrájela kladenskou pečeni. Snad už začala doba předvelikonočního půstu? Tak ten určitě nedržíme.

    mls smiley

     
  • Autor: kaaj
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 09:21
     

    jelikož zbyla tatarka , tak můj ekonom uvařil brambory na salát . takže jsem nakrájela cibuli a brambory oloupala . jinak tam ještě dáme Moravanku, trochu hořčice a koření - dnes jen pro nás, dva jindy škopek . winking smiley vepřový řízek , čočková polévka od včera.

     
  • Autor: alenak
    Status:

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 19:05
     

    dnes byl u nás též bramborový slalát + řízečky. Byly malé brambory, tak aby se zlikvidovaly, ale přidávám do salátu .vařené vejce. Včera jsem si zakouila malé zelí, že v týdnu vyzkouším s těstovinami.. winking smiley

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 19:26
     

    ty dělala moje babička, ale mastila je máslem. Mohly jsme se jako děcka užrat. mls smiley

    SPIKE napsal(a):

    Teď jsem zpracovala zbylé vařené brambory. Z části byly šišky (podávané s mákem) a z druhé poloviny bramborové placky (ty jíme jen omaštěné sádlem).

     
  • Autor: babkaela
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 19:50
     

    Kaaj, občas bych chtěla mít doma tvého ekonoma .. jenže, br. salát s tatarkou je brrrrr.

    Irisko, šišky z br. těsta s mákem opravdu polít máslem mls smiley , jenže - s přibývajícími roky jsem nějak získala alergii na mák, sypu perníkem na strouhání. A bramborové placky jsou nejnej jen tak "polechtané" peroutkou (mašlovačkou z husího peří) namočenou v husím sádle, manželova maminka je ještě sypala mákem .... pro mne ovšem jen vzpomínka - mák ne, husa ani náhodou (od těch dob, co jsme chovali husy a byly to super kámošky, nejsem kanibal).

    U nás dnes byla polévka včerejší vývarová (z vepřoových kostí), dnes s písmenky ... dědek se mohl picnout, jak jsme zkoušeli (i táta a strejda, proto měkké i) s Tončou skládat v polívce slova. Brambory, zatloukance z vepřového a hovězího, salát s pekingského zelí s trochou sterilované kukuřice (Tony hooooooodně).

     
  • Autor: iriska
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 09.02.2020 19:51
     

    Eli, já myslela placky mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 10.02.2020 00:38
     
    85183719_10213855297930826_944830983360741376_n.jpg
    Další fotografie:

    Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky, krkovice na houbách s těstovinami (knedlíky by byly lepší, ale tento týden jich bylo dost). Ale fotka je nakonec s knedlíkem, protože jich pár od rajské zbylo. winking smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (11.02.2020 06:45)
     
  • Autor: Evin
    Status:

    Re: Co dnes vaříte? (2)

    Datum: 10.02.2020 21:28
     

    Tak já dnes dělala předek z králíka podle Week receptu.......na tymiánu. Bylo to LUXUSNÍ. Máte tu děvčata super recepty thumbs down thumbs down thumbs down , už jsem jich pár vyzkoušela. Díky za ně.

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Banánový džem Přesnídávky-zavařené čistící den
 

Posílám recept na něco naprosto úžasného. Nejlepší je tento pamlsek na opečeném toustovém chlebu s máslem. Takže:Na 4 sklenice po 350 ml850 g banánů (

Autor: Majka - 13.08.2006 20:09
Rubrika: Konzervace - Komentářů: 32

Holky máte některá recept na dětskou přesnídávku, je spousta ovoce a mladí by to chtěli zpracovat. Prosím o recept, ale bez pudinku tomu já nějak nevě

Autor: jaja99 - 22.08.2007 11:23
Rubrika: Výživa - Komentářů: 17

Předkládám doporučený jídelníček pro čistící den, tak jak jej uvádí Lenka Kořínková. Čistící den Čistící den by měl dodržovat každý, kdo chce zů

Autor: Inava - 26.01.2010 22:18
Rubrika: Dělená strava - Komentářů: 23
Blog: INDIE 2014 (1.část) - Dillí INDIE 2015 (4.část) - Váranasí  
 

Ani nevím, co jsem od návštěvy Indie čekala, ale v každém případě mě tato země zaujala i překvapila. Letěla nás tam malá skupinka 8 turistů a jedné pr

Autor: SPIKE - 04.02.2015 00:29
Rubrika: Indie - Komentářů: 5

INDIE 2015 - Váranasí A zase jeden den strávíme jízdou v mikrobusu. Přesunujeme se z Jaipuru do Dillí. Provoz je nepředvídatelný, prot

Autor: SPIKE - 14.02.2015 23:48
Rubrika: Indie - Komentářů: 3
 
Galerie: Palmový cukr Dobroty od Rýna  
  Palmový cukr
Autor: SPIKE - 07.04.2017 06:53
Rubrika: Kambodža - Komentářů: 12
Dobroty od Rýna
Autor: SPIKE - 01.10.2017 00:20
Rubrika: Německo - Komentářů: 5
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.