![]() |
úterý 26. ledna, 21:55 Svátek má Zora
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Měla jsem nakoupeno a úplně jiný vařící plány. Synátor přitáhl tašku hub, takže víkend bude ve znamení hub. Něco jsem přichystala na řízky, z části už mám předpřipravenou smaženici a část je v takový variaci něco mezi kyselem a kulajdou. Neměla jsem doma kvásek, nepočítala jsem s takovou nadílkou.
tak jsem se bičla, že upeču piškotovou roládu, když tady přijdou mladí a měla jsem ten svátek . . už jsem ji nepekla snad 4 roky. no -- to jsem se přecenila.
upekla jsem piškot a jsem jak myš - taky se celá chvěju . už fakt nic nezvládám . mám i základ na krém , ale chvilku musím posedět . ještě že je dědek v obchodě. to by zase bylo řečí - 
Kaajo, jsi nepoučitelná,....
ja mám uvařenou pro kluka rajskou a dědovi kuřecí na kari,... zase jednou jseu upekla ananasové řezy
Regi, i já budu mít houbičky. Ale v lese jsem nebyla já, ale sousedi a už mi donesli několikrát, za což jsem jim vděčná.
Na houbách byli kluci, přinesli dva malé košíky.
Byly řízečky, na sušení a udělala jsem čalamádu. Tu my můžem k brkaši.
Pěkný houby!
Taky jsme nějaké našli, pěknou směsku - z bedel byly řízky a zkusila jsem z jejich nožiček "hranolky", ale nestálo to za námahu, příště je nechám opět v lese.
Ryzce byly k večeři na másle a s kmínem, no a nesměla chybět smaženice, ještě jsme se jí nepřejedli.
Opět bramboráky na přání vnoučat.
Vepřo-knedlo-zelo a včera dukátové buchtičky (taky pro vnoučata).
Teda Věrko, ty se mi zdáš. jak to všechno stíháš???

Gabčo, snadno - nedělám skoro nic jiného.
Já nechápu už nic, natož vaření vás všech
... u nás dnes byla celerová polévka s opraženými rohlíkovými "nudličkami", kačena (byla v akci v Globusu) s vepřovým pleckem (Tonytáta "ptáky" nežere a já, aby víc ptáka zůstalo dědkovi), houskové knedlíky a červené a bílé zelí (obojí ze zahrady ještě). Chtěla jsem udělat i karlovarské knedlíky, ale odradilo mne, že se musí zabalit do něčeho - podle Pauluse do "mikroigelitu" + alobalu, další rcp do utěrky, další vařit v hrnku --- na.rat na to ... karlovarské knedíky mi za těhletěch podmínek můžou být ... nechám si zajít chuť.
Houbovou smaženici (dědek má na ni chuť a prý ví jak ji dělala jeho maminka, ať si ji teda udělá) jsem nevyprodukovala snad 20 let - jednak vajíčka nemusím (jen co je nutno do vaření a pečení) a u nás se vždycky dělala s krupicí, taková odlehčená, stejně jako jitrnice ... prý tohle tak žerou jen cigáni ....
Zítra bude zbytek polévky, je jí dost a mají ji všichni rádi (kupodivu všichni), brambory, houbové karbenátky (houby z mrazáku bo dnes donesli jen trochu a nejsou zrovna důvěryhodné), smažený celer (Tonytáta má na něj nesmírnou chuť - žeby nějaká nová ženská?), pečený pstruh, pro Tondu (dědek koupil jen jednoho
)
Skoro mám výčitky, když to tady čtu.Vybičovat se umím jen pokud jsou malé děti anebo Vánoce. Pak toleruju i to, že ten nejí to, tamten zase tohle. Jinak si menšina musí něco nahledat. Vaření mě nějak baví čím dál méně.
Regino, výčitky neměj ... já se takhle snažím vyvářet sice celý rok, ale potom furt nějaké zbytky dojídám sama. A vánoce mi ani nepřimomínej .... chtěla bych mít aspoň jednou jako tvůj dědek před pár lety jen zimní slunovrat
Před mnoha let můj táta (není tu 18 let) si usmyslel, že nejlepší štědrovečerní oběd je borč, čertví kde k tomu přišel - byl několik let po sobě, potom (až už tu táta nebyl) máma vyyslela, že má být čočková polévka a zavináč ... držíme dodnes (i když zavináče jenom já a nejstarší syn a vždycky nějak už nezůstane místo na štědrovečerní večeři, potom jen ďobnem).
Bramborový salát (výroba je doménou dědka - nachystané vše pod nos, zamíchá a dochutí), smažený kapr - pokud nejstaršího nedrží zrovna žlučník, potom pro něj jen "na přírodno", proTonytátu filé (kosti nebrat), pro Tondu rybí prsty - co letos netuším bo už ani ty "nemusí". Kdysi v dávnověku (už je to 33 let) kolega v práci - novinka, vegani - si dělal smaženého kapra z vařených nudlí - že by variace pro Tondu ?
Elenko, jak děláš tu polévku?
Že bych obohatila nabídku polévek.
Spike, kterou ?