![]() |
sobota 2. července, 00:45 Svátek má Patricie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryPodobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Před Vánoci jsem měla chutě, ale už je toho nějak moc.
Jinak do rybí polévky jsem chtěla knedlíčky z mlíčí, ale jaksi se rozpadly. Mám to dost zeleninové, i když to nevypadá. Příště dám víc oranžové mrkve, aby to mělo barvu. Nebo špenát.
My děláme jen hrachovou s opečenou houskou, dáme si symbolicky jednu sběračku.
Klukům by zase asi nestačilo vědomí "jen" jednoho chodu.
Jsem ráda, že se mi většinou podaří uvařit tak, že nic nezbyde. 3 řízky a hrst bramborového salátu jsme dojedli včera. Já dělám bramborový salát tak, že na každého odměřím spíš menší porci brambor v syrovém stavu - aby měl třeba každý 2-3 brambory, protože to nabyde zeleninou, vajíčkem, salámem. A většinou nám to pak spolehlivě vyjde na dva dny. Jsem snad radši, když je málo a něčím se dojíme, než abych to musela vyhodit.
Nemám ráda, když to každý pak někomu strká, aby se toho zbavil jen proto, že toho má dětskou vaničku.
Bych si dala bramborové placky se sirobem, ale nemáme sirob, takže...
.. nic nebude.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Já miluju včerejší chlebíčky, takové mírně oschlé, to bych si dala moc ráda:-)
Já teď dodělala bramboráky. Docela jsem si pochurnala. Mám je nejradši ujídat u pečení.
Můj táta vždycky miloval br.salát a jedl ho klidně týden už mírně nakvašený (má pořád dobré zažívání, nikdy mu po něm nic nebylo).
Já dělám salátu relativně dost, ale i Nikola ho má rád jen tak samotný a taky aby zbylo na chlebíčky. Z posledního zbytku salátu jsme si teď udělali k večeři čerstvé chlebíčky. A už vidím, že ve čtvrtek bude chtít, abych udělala salát znovu, aby měl silvestrovské chlebíčky. Ale to už ho udělám jen málo, opravdu jen na ty chlebíčky.
Včera jsem udělala slané šneky z listového těsta... to bylo pohlazení pro jazyk po tom všem sladkém.

Měla jsem v mražáku květák na placičky, zapekla jsem v misce s klobáskou, nivou, + vařené brambory, kompot, jsem nacpaná
Já mám sladké ráda, ale cukroví už mi trochu leze krkem. Tak jsem si upekla dvě šištičky štrůdlu.
Sladké poslední dobou nějak nemusím, ale jako oddechovku jsme dnes měli rýžový nákyp - po salátu s rybami, kachně se zelím a knedlíkem, křenovce s uzeným tak nějak bylo třeba. Děda měl zbytek salátu a smažené filé v trojobalu. Švagr měl dlouhý turnajový den - dal si oběd kdesi v restauraci (ani jsem se nezeptala co
) a k véči kopec toho nákypu, ten on rád. Zítra bude bramboračka s houbami, vepřová kotleta na cibulce (samo, bez kosti), dušená mrkev a brambory.
No já "pro změnu" bílkovou bábovku. Poprvé v životě, protože jsem potřebovala zlikvidovat bílky, které zbyly z výroby cukroví. Myslela jsem, že ta bábovka po tom všem sladkem bude "ležák"... tak chyba.. už není!!!
Včera a dnes byly francouzské brambory.
Quinoa se špenátem a česnekem. A kachním výpekem. Kroupy ani mražený hrášek neměli. Snad se může i tato ,,raw raw potravina vhodná pro vitariány" použít jako příloha k masu. Mně ty popisky přijdou prostě úsměvné. Mám ráda pestrou stravu.