![]() |
sobota 28. ledna, 09:47 Svátek má Otýlie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co dnes vaříte? (2)
Jájo já jsem dělala dnes cuketové řízečky v trojobalu, právě z malých cuketek, nenechávám narůstat velké. Brambory + červená řepa + tatarka.
Ty houbičku bych si dala, u nás letos nic neporoste, tak kupuju alespoň žampiony.
Jájo, snažím se sklízet cukety rozumné velikosti (nebo spíš maličkosti). Občas mi nějaká unikne a přeroste, tu holt nastrouhám do bramboráku, udělám cuketové zelí nebo přidám do nějakého těsta. Ty maličké pěkně křupavé jsou moc dobré jen lehce orestované.
Všechno z cukety můžu, ale na prvním místě je cuketové zelí.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Zamě ty maličké na skoro suché pánvi opečené křupavé.
Alenko, u nás taky frčí cuketové zelí.
u nás cukety, dýně--- ani náhodou ...
Bude svičková
Myslela jsem, že uteču posvícenské kachně před týdnem. Vyslechla jsem několik poznámek, takže už je v pomalém hrnci.
Taky sklízím malé cukety. K tomu jsem dostala 4 ze sousedství. To nejsou cukety, to jsou kyje. A pak si stěžují, že neví, co s tím.
Musaka
Hovězí vývar s nudličkami
Houbové řízky (byly jich dva velké oválné tácy, ale vyfotit jsem to nestihla)
Smaženice
Hovězí kližka ve smetanové houbové omáčce, houskové knedlíky
Brambory, cuketové zelí, dušená mrkev, vařená hovězí kližka
Věrko, děláš taky něco kromě vaření? 😁Jsi neskutečná. 👍
Gabčo, vypadá to, že skoro nedělám nic jiného.
Vařit musím, protože tu mám mamku (88). Vařím tedy skoro denně. Polévka je většinou na 2-3 dny, druhé jídlo taky často máme dvakrát, ev. s menší obměnou i další den. Vařím tedy denně, ale většinou jen jedno - polévku či druhé jídlo. A když nemám nic na vaření, něco pro změnu peču. Od mamky se nemůžeme vzdalovat na delší dobu, věnujeme se tedy vaření a zahrádce.
Taky to obdivně sleduju. Já mám takové vlny. Během dvou večerů to tak nějak pofackuju, aby měli co jíst a ohřívat a pak ráda z kuchyně vypadnu.
Přidám atypicky taky něco. Dostala jsem nějaké velké hnědé hřiby. Skončily klasicky obalené