pátek 7. srpna, 17:26 Svátek má Lada
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Pokojové květiny
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: vydraaa

zmíjovec

Datum: 21.08.2007 10:23

prosím o radu mám zmíjovce a zalévám ho 1jednou za čtrnáct dní a začínají mu osychat konečky listu prosím poradte me s pěstovaním děkujithumbs up

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 7 z 14
  • Autor: SPIKE

Re: zmíjovec

Datum: 01.02.2016 07:55

Alenko, já před pár roky udělala tu neopatrnost, že jsem hlízy vysadila do skleníku a nechala je tam. Od té doby se mi nekontrolovaně množí. Loni jsem se tedy pokusila většinu hlíz vyrýt a mám je uložené v prádelně. Tam je tepleji, tak se hlízy už začínají probouzet. Postupně je budu dávat do květináčů a taky rozdávat známým.

Je třeba mít místnost, kam je možné květinu po čas vrcholného kvetení odsunout do separace. Ale i teď je možné je dát ven, chlad jim nevadí, snesou i menší mrazík. V létě je dávám ven nebo na balkon. Jsou to opravdu mohutné, ale taky zajímavé a hezké rostliny.

• Autor: Reklama

• Re: zmíjovec

Datum: 01.02.2016 11:32

Také jsem je kdysi měla, stejně jako ty ve skleníku. Ani nevím, kdy a jak zmizely, je to už dlouho. Časem tě poprosím o hlízu, ani ne tak kvůli květu, spíš kvůli listu. Je to úžasná rostlina smiling smiley

• Autor: iriska

Datum: 01.02.2016 18:29

říkávála jsem mu deštník,Taky jsem ho mívala od kolegyně z práce. Zmizel ani nevím kam.

Datum: 01.02.2016 19:59

Irisko, ozvi se před podzimním srazem. To už budou opět listy zvadlé, tak můžu nějaké hlízy dovézt.

Já jim říkám palmy, protože tak je nazval jeden kamarád mého syna, když viděl jeden obří zmijovec v mé zahradě. Prý co to je za pěknou palmu. winking smiley

• Autor: iriska

Datum: 01.02.2016 22:03

Věrko díky,ale nemusím vše. Pak to nemám kam na zimu dát. Už to začínám redukovat, páč doma to pak přes zimu mám jak v zahradnictví. grinning smiley

Datum: 15.02.2016 09:11

dsc_0018.jpg
    Další fotografie:

Jeden květ zmijovce už uvadnul, další se dnes rozvinul do krásy i "vůně". Já bych to s ním i zvládla, je na schodech do sklepa, ale mám obavy, že zbytek rodiny by tak tolerantn nebyl, tak ho radši přesunu ven včas. Pár dní tam přežije a pak se může vrátit domů. winking smiley

• Re: zmíjovec

Datum: 15.02.2016 09:30

Spike, zmijovec je krásný, přírodě voní, nám lidem páchne. smiling smiley

• Autor: cancourek

Datum: 15.02.2016 09:55

Věrko,krásný květ thumbs down mě ty od tebe nedělají vůbec nic,asi odešly do věčných lovišť sad smiley

Datum: 15.02.2016 19:49

Cancourku, jestli ty hlízy máš a jsou pevné, tak jsou živé. Zatím raší jen ty kvetoucí, ostatní ještě spí. Ty budou ožívat až mnohem později. Já mám ještě plný kbelíček hlíz různých velikostí, které se tváří zatím neživě. winking smiley

• Autor: Romi
    Status:
    www.chlupatarad..

Datum: 16.02.2016 06:54

Věrko, nádherný květ! thumbs down

Datum: 09.03.2016 14:16

dsc_0075.jpg

Další z mé "hadí" skupinky se chystá rozkvést. Po zmijovci to bude užovník. O co je menší, o to víc páchne. Ale zatím je to ok, je ve fázi poupěte. grinning smiley

Datum: 16.03.2016 08:34

dsc_0245.jpg
    Další fotografie:

Užovník rozkvetl. thumbs down

Zatím páchne jen mírně, zbytečně neplýtvá, dokud nebudou připravené i prašníky s pylem. grinning smiley

• Autor: Romi
    Status:
    www.chlupatarad..

Datum: 16.03.2016 10:06

thumbs down

Datum: 08.04.2016 08:41

Koupila jsem si nedávno v Lysé hlízu zmijovce, který měl na fotce u bedýnky s hlízami žlutý květ, podobný jako žlutá kala. Jak se doma začal květ vyvíjet, měla jsem podezření, že to bude něco jiného. Dnes rozkvetl. Je to úplně stejný užovník, jakých mám doma nadbytek. thumbs up

• Autor: vladymks

Datum: 18.06.2016 15:09

No jo firemní trik, to je dnes běžné.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Pokojové květiny (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.