|
|
pátek 7. srpna, 17:26 Svátek má Lada
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zmíjovec
Alenko, já před pár roky udělala tu neopatrnost, že jsem hlízy vysadila do skleníku a nechala je tam. Od té doby se mi nekontrolovaně množí. Loni jsem se tedy pokusila většinu hlíz vyrýt a mám je uložené v prádelně. Tam je tepleji, tak se hlízy už začínají probouzet. Postupně je budu dávat do květináčů a taky rozdávat známým.
Je třeba mít místnost, kam je možné květinu po čas vrcholného kvetení odsunout do separace. Ale i teď je možné je dát ven, chlad jim nevadí, snesou i menší mrazík. V létě je dávám ven nebo na balkon. Jsou to opravdu mohutné, ale taky zajímavé a hezké rostliny.
( Brno, 250m n.m.)
Také jsem je kdysi měla, stejně jako ty ve skleníku. Ani nevím, kdy a jak zmizely, je to už dlouho. Časem tě poprosím o hlízu, ani ne tak kvůli květu, spíš kvůli listu. Je to úžasná rostlina
říkávála jsem mu deštník,Taky jsem ho mívala od kolegyně z práce. Zmizel ani nevím kam.
Irisko, ozvi se před podzimním srazem. To už budou opět listy zvadlé, tak můžu nějaké hlízy dovézt.
Já jim říkám palmy, protože tak je nazval jeden kamarád mého syna, když viděl jeden obří zmijovec v mé zahradě. Prý co to je za pěknou palmu.
Věrko díky,ale nemusím vše. Pak to nemám kam na zimu dát. Už to začínám redukovat, páč doma to pak přes zimu mám jak v zahradnictví.
Jeden květ zmijovce už uvadnul, další se dnes rozvinul do krásy i "vůně". Já bych to s ním i zvládla, je na schodech do sklepa, ale mám obavy, že zbytek rodiny by tak tolerantn nebyl, tak ho radši přesunu ven včas. Pár dní tam přežije a pak se může vrátit domů.
(výška 360 m.n.m.)
Spike, zmijovec je krásný, přírodě voní, nám lidem páchne.
Věrko,krásný květ
mě ty od tebe nedělají vůbec nic,asi odešly do věčných lovišť 
Cancourku, jestli ty hlízy máš a jsou pevné, tak jsou živé. Zatím raší jen ty kvetoucí, ostatní ještě spí. Ty budou ožívat až mnohem později. Já mám ještě plný kbelíček hlíz různých velikostí, které se tváří zatím neživě.
www.chlupatarad..
Věrko, nádherný květ!
Další z mé "hadí" skupinky se chystá rozkvést. Po zmijovci to bude užovník. O co je menší, o to víc páchne. Ale zatím je to ok, je ve fázi poupěte.
Užovník rozkvetl.
Zatím páchne jen mírně, zbytečně neplýtvá, dokud nebudou připravené i prašníky s pylem.
www.chlupatarad..
Koupila jsem si nedávno v Lysé hlízu zmijovce, který měl na fotce u bedýnky s hlízami žlutý květ, podobný jako žlutá kala. Jak se doma začal květ vyvíjet, měla jsem podezření, že to bude něco jiného. Dnes rozkvetl. Je to úplně stejný užovník, jakých mám doma nadbytek.
No jo firemní trik, to je dnes běžné.