|
|
pátek 17. července, 13:29 Svátek má Martina
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: zmíjovec
Spike moc hezký květ. Zmijovec mám také a nikdy mi nekvetl,ale teď jsem ho vynesla ze sklepa kde mám květiny(venkovní) uskladněné na zimu a vypadá takto.Myslíš že pokvete?

( Brno, 250m n.m.)
Určitě

Drago, máš se na co těšit (ale už bude celkem slušné počasí, tak ho můžeš v nouzi vyhostit ven.
Určitě to bude květ. Nekvetoucí hlízy ještě spí.
Re: Zmijovec
Drakovec středozemní - musím si udělat výlet do Rakovníka a podívat se na tuhle rostlinku.
[www.youtube.com]
Co jsem si předsevzala, to jsem dnes uskutečnila.
Drakovec jsem v botanické zahradě po chvilce hledání našla (studentky, co tam pracovaly, netušily, na co se ptám
).
Byly tam i další árony. Byla to příjemná procházka.
V Liberci rozkvetl dnes obří zmijovec. Prý vydrží jen do příštího rána.
Tak tohle už bohužel nestihnu, ale ráda bych ho viděla na vlastní oči.
[www.novinky.cz]
Hele, dala jsem odkaz do pokojovek. Ty ho máš, ne? A kvete ti pravidelně, co?
Drahuško, takového obra fakt nemám, ten by se asi do bytu nevešel. Ale líbil by se mi. I ten smrad bych mu odpustila.
Je obří, protože je ve skleníku, ale dlouho jim nekvetl, ale tobě kvete

( Brno, 250m n.m.)
Drahuš, to je jiná rostlina, než má Věrka, ta je opravdu obří, myslím, že to má i v názvu. Je vzácná
Je jiný, to zcela určitě. A květ mu sedí na zemi, asi by ho žádný stvol ani neunesl.
V zimě jsem tam koukala na místo, kde měl brzy rašit. Říkala jsem si, že se na něj zajedu podívat, ale zas to nevyšlo. Překvapilo mě, že kvete tak krátce. No asi se nějaký čas ke kvetení chystá, ale i otevřený by mohl pár dní vydržet. Mně ten můj kvete asi týden, z čehož tak 2-3 dny je dost cítit.
Jasně, mi to došlo, podle délky kvetení a že klasický zmijovec nabízejí v každém větším zahradnictví
Letošní výpěstek zmijovce.Ač se to podle fotky nezdá,hlíza vážila 1,600 kg.
Loni mi jeden narostl na 10kg. Letos, bohužel, jen 7,5kg. Příští rok se musím polepšit...
Zmijovců je pořád dost... Pokud se tedy nesnědí
.Je to surovina na shirataki nudle. Očistit, uvařit, nechat vychladnou, dočistit, rozmixovat, přidat trošku hydroxidu vápenatého (hašené vápno) a přes něco dírkovaného (nebo ze sáčku s ustřiženým růžkem) vytlačit do vařící vody.