|
|
čtvrtek 12. února, 20:14 Svátek má Slavěna
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Příroda a květena
Diskutujte!
Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Živá zahrada
regi, jako zarážka do dveří dobrý
. Čímpak se tak vykrmil, nemohl se někde přikrmovat třeba s kočkama?
Pinko, tady ven žádné jídlo nedávám. Ale sousedi mají slepice, tak možná tam. Už je tu asi třetí rok. V zahradě má klid. Když mám takové hlídače. Sledovala jsem ale jak kocouři a jezevčík stárnou, tak jsou absolutně mírumilovní. Už ani ptáky neloví.Bydlí tu nějaký špaček a ten už je tak drzý, že se mi plete pod nohama.A psi a kocouři na něj jen kouknou a odcházejí.
A teď mi vypravoval dědek, na chalupě krmí svůj okruh koček. Taky toho jednoho simského kocoura- tuláka. Poslední asi 2 týdny kočky nechodily ani siamský kocour. Už jsme mysleli, že je po nich. Mezitím se objevila krysa, kterou se nám podařilo otrávit. Pozorovali jsme ji skoro 14 dní.V tu chvíli, co byla krysa vyřízená, všechny kočky druhý den čekaly u misek. Takový máme lovce.Jak doma, tak na chalupě.
Ježek je pěkně vypasený.
My jsme dnes našli vypadlé 3 kosáčci a hned ožrané, mrchy kočky. 
Regi, krásný jak vám kočičky důvěřují, že to vyřídíte za ně
Alenko, byla jsi ve správný čas na správném místě a ještě s foťákem ... co by Carlos za takovýhle záběr dal.
Regi, ježek je pořádnej macek
. Potkávám naše ježky občas na zahradě při setmění, domů se naštěstí nehrnou. A mlaďochy stačí zlikvidovat kočičí smečka
.
do misky na okno začal chodit párek strakapúdú. dávám tam ořechy- tak to se jim líbí
dnes byly jen tři st - takže se tu dnes střídali všichni ---jede to už nahoru - momentálně 8st
Vrabčáci mě sice štvou , mám ozdobaný hrách i červenou řepu, chodí i na jahody, ale jsou to drobečkové
Já mám zahradu živou teď především díky slimákům - takhle vykousal velké poupě smrdutky!
Ale u jezírka bydlí skokan (jestli jeden nebo víc, to netuším), při pletí jsem na skalce vyrušila ještěrku, o stálou hudbu se nám starají cvrčci...takže tu máme nejen ty slizké hnusáky, ale taky další milá zvířátka.
Návštěva
Modřinky mají na pilno.
A mě bylo divný, že se tam sýkorky nehrnou ...
Fuj, to jsem se lekla🙈
Dnes večer jsem chvilku seděla venku kolem mne přiletěla světluška, minulý rok jsem je neviděla.
Mám na zahradě živo až až. Dřepčíků jsou snad miliony. Prý jim vadí voda, ale kde ji brát v tomhle suchu.
Když si jdu pro květy divizny do čaje, dá to hodně práce, abych všechny ty mrňavé potvory vytřepala a neuvařila je.
Pestrokrovečník včelový
Zlatohlávek tmavý
Toho zelenkavého broučka neznám.
Dřepčíci
Zlatohlávek
Už k nám dorazil z jihu Křižák pruhovaný, vypadá jako vosa.