|
|
pondělí 14. září, 23:27 Svátek má Radka
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Příroda a květena
Diskutujte!
Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Živá zahrada
No a co ta potvora ještě nespí
Čert a krtek nikdy nespí!
A pokud nasněží s není zamrzlá zem, tak rejdí pod sněhem, jakoby se nechumelilo. jeden rok mi takhle zplanýroval i jarní cibuloviny před domem, kam se během roku nedostal. Vyhrabal mi hyacynty i bramboříky
Dnes přilákala čemeřice první dtrvodělku. Bylo to jak nálet bombardéru, nemohla se nabažit. Lepší jak divadelní představení
Já pozorovala normální včely na crocusech. Letos musejí chudinky čekat déle.
U nás taky. Často teď vidím i majku, i několik denně.
Čmelíny jsou připraveny, TAK se snad zabydlí. Na 3D tiskárně jsem si nechal vyrobit nové vstupy i s pastí na predátory. Teď už "stačí pouze" odchytit královnu a šoupnout jí do čmelína a snad se jí v něm zalíbí.
Tj. to koukám, paráda.
Před deštěm a ochlazením na čemeřicích byly čmeláčcí matky. Jsem si říkala kde byla, ten den zahrada obživla, kde je to zalezlé....
Já mám na zahradě už několik let ty velké mravence. Už zase vylezli ,na pražci bylo černo, co jich je a začínají stavět. Nemám to srdce je
je zlikvidovat ,je zajímavé se sledovat, jak tahají štěpku z celého záhonku.
A co krtek, vzdal to?
Jistě, kocouři mají dobrý matroš😂
Kousek od dnás jsou soukromé mala rybníčky a v těchto dnech se naplnly žábami, které sem přišly za účelem rozmnožení.
To jsou včerejší fotky. Dnes jich tam bylo ještě mnohem víc.
Nádhera, dokonalé.!
Super.
Věrko, hezké úlovky

Já mám už několik let mraveniště, mravenci velcí , skoro 1cm.
Na zimu zalezou a na jaře vylezou.
Už zase začali budovat, ale mám pocit, že jsou kam se podívám, je jich nějak moc. Jak stoupání do záhonku, hned jich mám plný boty. Co s nima,
Jsou tak pracovití, je zajímavé je sledovat.