![]() |
čtvrtek 6. února, 16:52 Svátek má Vanda
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Příroda a květena
Diskutujte!
Vše o přírodě kolem nás. Kytičky, parky a další..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Živá zahrada
co je to za krásnýho motýla?
Otakárek ovocný.
Gabčo děkuju za odhalení pachatele

Regino, ta bílá hmota je naškubaná izolační cupanina, nebo jak se to jmenuje. Kupuje se to v ruličkách a instalatéři s tím izolují trubky. Ješte přidávám suchý mech a trávu po vertikutaci. Čmeláci si to rozžvejkaj a upraví.
Taku, to je skutečně věda. A je vidět, jak jsme se hodně vzdálili přírodě. Občas jezdívám do skanzenu v Přerově nad Labem. Tam je včelínů, asi se věnovali kdysi víc včelám než čmlákům, několik. Zřejmě bývaly součástí každé chalupy. A některé jsou úplná umělecká díla. I prázdné by byly krásnou dekorací. Hlavně, že se jim u tebe daří. Je to radost, když se povede takový chov.
Vidím to na jezírku, když se proplouvají už velcí kapříci. I když užitek je z nich nulový a je to jen starost.
( Brno, 250m n.m.)
Kudlankám se u nás líbí
Takto barevného motýla jsem viděla na zahradě poprvé
Kudlanka
, nikdy jsem naživo neviděla.
Motýl by mohl být batolec duhový.
[www.google.cz]:
Motýl krásný (taky jsem ho ještě asi neviděla) a kudlanku ti závidím, u nás buď nejsou, nebo jsem si jí jen nikdy nevšimla.
A nebo batolec červený?
Asi se tady zastání moc nedočkám, ale názor jsem vypustil
.
... nešly by kudlanky převychovat ?? Že, by jako opakovaně dosahovaly .... ? No nic......
... kdyby se jim to zalíbilo ???
Taku, kdybys byl sameček kudlanky ty, třeba by se ti ti podařilo.
Perleťovec maý
( Brno, 250m n.m.)
Bude to nejspíše tento [www.google.cz]
Taku, musím se opravdu kudlanek zastat. Nevím, proč si nechávat samce, zestárnou, na nic kloudného nejsou a do další potřeby uspokojení kudlantice se objeví další, čerství, mladí, neopotřebovaní kudlaňáci. Dobře to ta matička příroda zařídila

I když se tedy vyskytují výjimky, ale uznej, jedna vlaštovka jaro neudělá