pondělí 29. dubna, 17:17 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Domácí spotřebiče
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Chcete koupit novou pračku, nebo přestavět svůj byteček dle posledních trendů? Inspirujte se u ostatních a nebo naopak poraďte ostatním..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zavařovací hrnec
Laduš mám zavařeno. Tu páčku nemusím přidržovat,ona sama drží otevřená. Tak není problém. Zavařila jsem třešně, višně, č.řepu a okurky. Okurky jsme už koštovali, jsou oproti mým starým docela měkký, takže je nebudu nechávat příště tolik minut . To samý určo budou i řepa a třešně s višněma. Mě se zdá, že maj u všeho psáno moc minut v návodu.. Musím to dopilovat. Jinak je to paráda, žádný horko od toho není. Jo a jasně že jsme sledovali, co to dělá a jak ubíhá čas a přibejvá teplota
Re: Zavařovací hrnec
Re: Zavařovací hrnec
Tak mám asi vybráno. Lidl už letos dvakrát měl, takže nedoufám, že bude opakovat. cena je podobná a díky této diskuzi jsem měla představu, co vlastně chci a na čem nebazíruji. Má stejnou, pro mne dost důležitou funkci samozapínání času při dosažení teploty.
[www.eva.cz]
A tady je jeho návod
[i.eva.cz]
Re: Zavařovací hrnec
Drahuško to je skoro ten samý jak z Lidlu. Ber ho, je dobrý i cena. Jen dávám na míň minut. Ale to si sama už vyzkoušíš.
Re: Zavařovací hrnec
Už jsem ho koupila
Re: Zavařovací hrnec
to byl fofr ....žena činu
Re: Zavařovací hrnec
Protože ho budu potřebovat. Dost brzy
Re: Zavařovací hrnec
takať dobře slouží. Ve středu přiveze okurky a budem taky zavařovat. Pak ještě broskve a řepu.
Re: Zavařovací hrnec
Prosím o radu. v návodu se píše, že po dosažení určené teploty se začne čas odečítat, ale neodečítá. Tak jsem konflík na čas zmáčkla a podařilo se mi nastavit nekonečno. nevím si s tím rady
Re: Zavařovací hrnec
Už to jde.
Re: Zavařovací hrnec
jsi holka chytrá . Právě zavařujeme okurky.
Re: Zavařovací hrnec
Drahuško jak jsi zaběhla hrnec?
Re: Zavařovací hrnec
Což o to, zabíhala bych, až bych brečela, ale spíš ho zabíhá manžel. Mně bolé huba, mluvit nemůžu (což je myslím ceněno), ale i otočení hlavou, či nedejbože sklonit hlavu, je utrpení boží. Navíc jsem (asi) po těch atb docela zrušená - motám se, pořád spím. Takže jsem horko těžko umyla pár okurek, nakrájela nějakou tu zeleninu na ozdobu, naplnila devět sklenic, zapla a odpadla na zbytek dne. Lák jsem uvařila den předem. Poctivě, co hodinu stříkačkou vystříkávám ďouru po zubu kysličníkem a pak heřmánkem. Na bolest si neberu, bojím se tím cpát. Čím se cpu, je meloun. Ten nemusím ani kousat, je dobrý a nesnaží se usadit v ďouře.
--
Jestlipak jdou zavařit nějak i bylinky na zimu, kromě sušení? Mám dost máty, tymiánu a nějaké oregano. ráda bych je ostříhala, dokud jsou pěkné, ale sušení v našem domě znamená, že dvě třetiny budou bylinky a třetina nalítané chlupy od zvířat
Re: Zavařovací hrnec
Drahu, tedy nevím, ale myslím, že bylinky nezavaříš. Suší se jich fůra pod 50 st. Celsia, tedy na 30, 35 ty citlivé...
Vlastní zavařovací zkušenost nemám, ale jedině maceráty do lihu, různé fermentace, po kterých se ale beztak dosušuje, kopr se zavařuje, viď, no a přidávala jsem třeba do zeleniny v soli, ale že by to zkvašení byla nějaká hitparáda, nemohu říci. Jo, ovšem zkvasit se dá všecko:
[www.zkvaseno.cz]
Předsušit či usušit ve svazcích zavěšených na půdě nemůžeš?
Sušičku ovoce/bejlí/zeleniny nemám, fůra holek ano, určo případně víš, na koho se obrátit.
Ještě leda že bys zkusila sušit/předsušit něco mrazením. Technologicky nevím, jak to probíhá, ale fakt je ten, že mrazem sušená průmyslová produkce je krásně zelená. Mrazáky spíš tvoří fůru krystalků vody, že jo, ale jestli to právě není vlastně forma určitého vysoušení. Jasně, že faktický postup bude s nějakým odfoukáváním a čertvíčím ještě.
Samo ještě produkce cukrových sirupů, ale zkrátka a dobře holou bylinku asi jen usušit.
Re: Zavařovací hrnec
Mátu a meduňku můžeš usušit svázané v kytici venku pod stříškou nebo v podkroví domu, ostatní bylinky jsem sušila na slunci a pak chvilku dosušila v troubě.
Re: Zavařovací hrnec
Sušit rovnou v plátěném pytlíku?