Re: Zavařovací hrnec

Autor: Hanule, Datum: 10.07.2018 07:13

Drahu, tedy nevím, ale myslím, že bylinky nezavaříš. Suší se jich fůra pod 50 st. Celsia, tedy na 30, 35 ty citlivé...

Vlastní zavařovací zkušenost nemám, ale jedině maceráty do lihu, různé fermentace, po kterých se ale beztak dosušuje, kopr se zavařuje, viď, no a přidávala jsem třeba do zeleniny v soli, ale že by to zkvašení byla nějaká hitparáda, nemohu říci. Jo, ovšem zkvasit se dá všecko:

https://www.zkvaseno.cz/

 

Předsušit či usušit ve svazcích zavěšených na půdě nemůžeš?

Sušičku ovoce/bejlí/zeleniny nemám, fůra holek ano, určo případně víš, na koho se obrátit. flower smiley

Ještě leda že bys zkusila sušit/předsušit něco mrazením. Technologicky nevím, jak to probíhá, ale fakt je ten, že mrazem sušená průmyslová produkce je krásně zelená. Mrazáky spíš tvoří fůru krystalků vody, že jo, ale jestli to právě není vlastně forma určitého vysoušení. Jasně, že faktický postup bude s nějakým odfoukáváním a čertvíčím ještě. smiling smiley 

Samo ještě produkce cukrových sirupů, ale zkrátka a dobře holou bylinku asi jen usušit.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 17:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-zavarovaci-hrnec/read.php?1,137559,1504845#msg-1504845