neděle 28. dubna, 23:00 Svátek má Vlastislav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Velikonoční pokrmy
Dekuju To zni velice jedle, ukladam si do receptiku a zkusim si predelat do sve delenky, s rostlinnou smetanou
Re: Velikonoční pokrmy
Re: Velikonoční pokrmy
Micino, původně mají být všechno šlehačky, že prý se smetanou na vaření to nejde, ale jde! Podle mne je těm pudinkům jedno, jaká je tekutina. Tři šlehačky je šílená kalorická bomba.
Já dřív držela dělenou, abych zhubla, ale ani omylem. Je pravda, že jsem měla trávení tak nějak v cajku. Jenže mě to nebavilo stále přemýšlet, co ten den - týden můžu a co ne a manžel jí se mnou držet nechtěl.
Re: Velikonoční pokrmy
Drahusko mne to vzdy pomahalo, ale jak mam posledni dobou problemy s tlakem a se srdcem tak taky nefunguje, ale uz jsem si na to zvykla a jedu tak nejak automaticky
rostlinne smetany mam, akorat potrebuji rostl.slehacku, navecer razim do Tesca, snad budou mit, stejne si chci udelat mazanec a potrebuju rostl.mleko, mam tady jahody z Lidlu, dokonce jsou sladke, nejaky kompot se tady taky najde
a dufam ze budou mit nejake kytky, nektera z vas psala ze meli surfinky, tak se asi nevratim jen se slehackou
Re: Velikonoční pokrmy
Mazanec i beránek jsou z celozrnné a špaldové mouky, nádivka je klasika, jen místo uzeného masa dávám pečené vepřové.
Re: Velikonoční pokrmy
Máš to parádní
Re: Velikonoční pokrmy
Spi , to je dobrot
Chtěla jsem se zeptat, můžu dát obalené, neosmažené řízky do mrazáku ?
Re: Velikonoční pokrmy
A krásnejch dobrot.
Kordulko, za mě určitě každý proložit igelitem. Po rozmrazení to chce před přípravou jemně projet strouhankou. Není to úplně jako čerstvé obalený ale dobrý. Já před smažením máčím řízky v bílcích rozšlehaných s vodou,někdo užívá i pivo. Tam se nemusí ani projet strouhankou.
Re: Velikonoční pokrmy
......děkuji, tak jsem to udělala dobře, často se nestává, že bych to přehnala s řízkama, ony tam dlouho nevydrží
Re: Velikonoční pokrmy
Včera jsem upekla mazance a dnes nádivku.
Re: Velikonoční pokrmy
Beránek je z kynutého těsta, nějak v troubě ztratil původní tvar.
Velikonoční nádivka je dost vypečená, asi jsem ji měla dát do menšího pekáčku.
Mazanec možná udělám v pondělí, ale dost možná ho dělat nebudu vůbec. Je to stejné těsto jako je ten beránek, tak možná až časem, až bude chuť na kynuté těsto.
Re: Velikonoční pokrmy
Spike, delala jsem take na velkem plechu, ale nevim, jak ji mas vysokou.
Re: Velikonoční pokrmy
Děvčata, máte lákadla , neboť já nádivku miluju, ještě jsem ale nedělala, plán je , hlavně pro mě houby a kopřivy
Re: Velikonoční pokrmy
Ten beránek se mi líbí já jsem včera upelka věnec s ořechovou náplní a dnes roládu tmavou,podle weekovské kuchařky.
Re: Velikonoční pokrmy
Hodně málo, cca do 5 centimetrů. Rodičům jsem dala prostřední část, mně ty opečené okraje chutnají. A těch kopřiv tam je opravdu hodně (to vidím dle odlišné barvy tvé a mé nádivky ).
Já tedy ty hodně vysoké nádivky nemám moc ráda, často bývají i dost namočené a tudíž nenadýchané, spláclé, připomíná mi to potom zapečené těstoviny ze školní jídelny - lojovatou hroudu, slepenec, což bylo taky jídlo, které jsem obcházela obloukem.
Re: Velikonoční pokrmy
Vytahují nahoru. Zítra chci péct beránka a nevím jakého.