sobota 27. dubna, 20:39 Svátek má Jaroslav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Missi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5
Klikni pro filtrování

Vánoční cukroví - nepečené

Datum: 24.11.2006 17:42
 

 Tak já začnu s receptem a doufám, že budou následovat další.

 

Roláda z Esíček

1,5 krabice Esíček,
150g cukr moučka
2 lžíce kakaa
vařená silná a vychlazená černá káva

náplň: 120g másla, 50g cukr moučka a 1 žloutek.

Esíčka rozdrtíme nebo nameleme na jemno a smícháme ingredience. Kávy tolik, aby vzniklo vláčné těsto. Když je moc tuhé, roláda praská.
Vyválíme placku max.1cm silnou (stačí 1/2 cm, lépe se to dělá) mezi mikroten. sáčky, spodní ještě posypeme pískovým cukrem, natřeme náplň, pomocí spodního sáčku srolujeme, mírně přitlačíme a dáme ztuhnout. Pak krájíme na úhledné plátky.

Fakt je výborná, rychle hotová. Do náplně je možné přidat rum (vaječný koňak).



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 16 z 21
  • Autor: Frantisek
    Status:

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 15:37
     

    je to tvrdšíííí

     
  • Autor: Reklama

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

     
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 16:50
     

    ....... no vždyť to je z karmililek, a ty jsoutvrdší winking smiley

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 17:29
     

    Aby vám to nevytahalo plomby ze zubů grinning smiley spinning smiley sticking its tongue out

    Ale na pohled to vypadá moc dobře. thumbs down mls smiley

     
  • Autor: Frantisek
    Status:

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 17:44
     

    Budou se muset krájet spabší plátky, ale jinak je to dobré. Do dvou jsem dal rum '!!!!!! mls smiley mls smiley mls smiley mls smiley

     
  • Autor: SasaLisian
    Status: začátečník

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 20:28
     
    kokosky.jpg

    taky mám tip na nepečené cukroví, jsou to kokosové kuličky, trošku jinak smiling smiley Tady je recept:

    2 hrnky mletých mandlí 3 lžíce BIO kokosového tuku 10 ks sušených datlí 2 lžičky mletého sušeného zázvoru 1/2 lžičky mletého hřebíčku špetka soli 4 lžíce sirupu z agáve strouhaný kokos na obalení
     
  • Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 20:37
     

    Proboha Bio kokosovej tuk, ten je stejný svinstvo jako jakejkoliv kokosovej nebo palmovej tuk. Nejnebezpečnější tuk, který bys mohla použít.

    [www.vitalia.cz]

    to je na první googlení a najdu ti toho kolik chceš.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jaja99 (20.12.2013 20:38)
     
  • Autor: kordula
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 20:54
     

    .... kde to včera ukazovali datle, kde bylo víc broučků než datlí winking smiley

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 21:17
     

    1)viz Jája

    2)kde tu exotiku budu shánět?

     
  • Autor: hespa
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 21:49
     



    SasaLisian napsal(a):

    taky mám tip na nepečené cukroví, jsou to kokosové kuličky, trošku jinak smiling smiley Tady je recept:

    2 hrnky mletých mandlí 3 lžíce BIO kokosového tuku 10 ks sušených datlí 2 lžičky mletého sušeného zázvoru 1/2 lžičky mletého hřebíčku špetka soli 4 lžíce sirupu z agáve strouhaný kokos na obalení

    Proboha, kde žiješ???

    Tyhle suroviny bych tipla na nějaké exotické končiny. Dejme tomu, že bych nahradila bio kokosový tuk 100% tukem, ale sirup z agave, tedy nevím, nevím. eye popping smiley

    naštěstí mi rodina nic kokosového nekonzumuje, i když na fotce to vypadá hezky. smiling smiley

     
  • Autor: HanaK
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:03
     

    A co tam budou dělat ty datle? To nebudou kuličky, ale koule..... a bude jich právě 10? Nebo patří nakrájet?

    Máš ten recept vyzkoušený?

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:10
     

    Ono to s ím palmový tukem není tak zlé, je to skoro totéž jako je sádlo nebo máslo. Aspoň je přírodní na rozdíl od 100% ztužených tuků.

    Mě tedy ty kuličky docela zaujaly, já bych je zkusila,protože vůn kokosu miluju. Kokosový olej používám místo krémů na pleť celého těla. Sirup z agáve občas kupuju, taky tu mám sirup javorový.

     
  • Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:26
     

    Jenže bohužel i ten palmový tuk je ztužený a rafinovaný :-(. Na kůži bych ho taky brala, ale jíst nee

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:33
     

    Já myslím, že ne : "Panenský kokosový olej se vyrábí zásadně bez syntetických prostředků, jde o čistý přírodní produkt, který s chemií vůbec nepřichází do styku."

     

    On je svý složením blízký sádlu, tedy víc se blíží živočišným tukům, než rostinným, proto taky tuhne při vyšší teplotě než rostlinné oleje. A taky pro tu blízkost sádlu je bízký tuku v naší pokožce.

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil SPIKE (15.01.2014 09:05)
     
  • Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:35
     

    Ono pro mě ani sádlo není .-). Na kůži jak říkám to bych brala.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Vánoční cukroví - nepečené

    Datum: 20.12.2013 22:44
     

    Jasně, chce to oboje s mírou, ale není nutné se těmto tukům vyhýbat úplně striktně. Výhodou např. je, že se tolik nepřepaluje, tak je vhodný na smažení. A ještě je tu podstatný rozdíl - kokosový olej se lisuje z kosových ořechů (podobně jako olivový z oliv), palmový se získává z olejové palmy, jejího "srdíčka", čímž se ta palma vlastně zničí. A to, proč je tento olej zavrhován, není až tak jeho složením, jako to, že plantáže pro pěstování těchto palem vznikají zlikvidováním deštných pralesů a tím se ničí přirozené prostředí.

    Na Srí Lance jsem před přistáním při pohledu z okna jen zírala, na ta kvanta palem. Je to výsledek práce kolonizátorů - Angličanů. Sice to zvedlo Srí Lanku ekonomicky, ale určitě není dobré tohle hodně monokulturní osázení. Jsou tam hlavně palmy - se žlutými plody (ty se používají na pití kokosového mléka) a se zelenými plody (z těch se získává kokos), a pak jsou tam velké plochy kaučukovníku.

     

    Tak to jsem tedy rozvířila úplně odtažitou diskuzi, která se týká vánočního cukroví stydlin smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.