Praktické rady vypsané z knížek LK. Prosím, vpisujte jen praktické rady, diskuze je jinde
...je třeba položit otázku sám sobě: Mám hlad? A je docela jednoduché si na ni odpovědět.
Když ANO, tak se trošku něčeho najím, když jím pomalu - stihnu zaznamenat ten pocit, když už mám dost, a tak prostě nepokračuju.
No a když hlad nemám, tak i kdyby se kolem mě dělo cokoliv, tak prostě nejím. Je to v podstatě velmi jednoduché, ale zároveň i komplikované v tom smyslu, že se necháváme nutit, strhnout se situacemi a neposloucháme hlas svého těla,
když se tohleto naučíme - podle názoru LK - máme vyhráno.
První týden - se vám může zdát, že sníte poměrně hodně, ale to pomine, pokud budete skutečně naslouchat hlasu svého těla.
Druhý týden - už budete jíst méně, třetí týden možná ještě méně, a pak vám bude stačit úplný průměr nebo minimum.
Jak dlouho se na dietě hubne, není vpodstatě důležité, protože tahle dieta má nejenom hubnoucí efekt, ale naučí vás i novému stylu stravování. Je to svým způsobem druh nového životního stylu stravování.
Upraveno 3 krát. Naposledy upravil jaxi (12.11.2009 19:37)
Re: Cukr v zeleninovém bujónu
Cukr v zeleninovém bujonu nevadí,on se tam rozloží,není to problém.
Re: Cukr v zeleninovém bujónu
Re: Druhy medu
Márčí: Ptala jsem se kdysi včelaře,jak je to s lesním medem a on mi řekl,že nikdy není 100% lesní .Úly většinou stojí u lesa ,kde je i louka.Takže včelky poletují jak na louku, tak do lesa. Takže si ho s klidem kup.Řiď se barvou.Čím tmavší,tím lepší.
Re: Tatarka a majolka ( rozhovor )
Mám k vám dotaz - na těchto stránkách je uvedeno, že v neutrálních potravinách je mimo jiné žloutek a olej. Chci se tedy zeptat, proč není v neutrálních taky majolka a tatarka. Vždyť je to kromě příchutí jen olej a žloutek...?
Přemýšlela jste už o tom některá? Nebo to máte nějak odzkoušené? Díky za odpovědi, možná to bude zajímat více děvčat.
Odpověď: tatarka a majolka není v neutrálních, protože mimo žloutku skoro ve všech je celé vejce a to už je zvířátko. Kytičkovou majonézu a tatarku mají v Lídlu od Agricolu v pytlíčkách, ale je v ní rostlinný olej, takže v kytičkách co nejméně. V kytičkách se doporučuje olej olivový.
Re: Aroma
Neutrál
Re: Vajahit nebo sójová mouka????
Márčí - ,vajíčko je možné v kytičkách nahradit hladkou sojovou moukou. Vajahit už nepoužívám .Sojovou mouku dávám místo vajec do buchet,palačinek a pod.,kde není potřeby šlehat žloutky.
Re: Sójový lecitin
- obsažený v DIA čokoládách - OK
Re: Invertní cukr
Invertní cukr (též invertovaný cukr) je označení používané pro ekvimolární směs D-glukosy a D-fruktosy, která vzniká kyselou či enzymatickou hydrolýzou sacharosy. Používá se v potravinářství jako sladidlo, protože je sladší než běžná sacharosa.
S Inavou jsme to probíraly a usoudily,že kvůli glukose jen u kytiček.
Re: Jogurtové kultury
Holky, prosím PORAĎTE v Kaufl.jsem si koupila sojový jogurt natur a složení je: sója, modifikovaný kukuřičný škrob a jogurtové kultury....co ty jogurtové kultury? Doma mi bylo vysvětleno, že to určitě s mlíkem nemá nic společnýho, že je to jen nějaká nemléčná přísada...lactobacillus apod. Co vy na to?
Ten jogurtík je myslím si OK. Jsou to jenom živé kultury dobré pro trávicí soustavu
Jogurtová kultura: .S jogurtem to nemá nic společného,je to jen bakterie,která dělá jogurt jogurtem.
Re: Horký nápoj - Kořeněná višeň
Horký nápoj Kořeněná višeň - složení:
fruktóza, inulín, kyseliny citr., citronan sodný, fosforečnan vápenatý, aroma, vitamin C, přírodní barvivo armína a karamel, koření (skořice, hřebíček).
Ten nápoj je taky v pořádku,toho karamelu tam bude stopové množství.
Re: Milko tvaroh
Je složení Milko tvarohu je ok? * tvaroh
* smetanový jogurt
* ananas ( 40%, součást ochucující ovocné složky 12% )
* oligofruktóza ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* kukuřičný modifikovaný škrob ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* E951 Aspartam ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* E950 Acesulfam K ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* aroma ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* E100 Kurkumin (Cl přírodní žluť 3) ( součást ochucující ovocné složky 12% )
* vitamíny ( součást ochucující ovocné složky 12% )
Je to naprosto ok!!!
Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK
Zdravím všechny!
V disluzi DS-tipy na výrobky se objevila jahodová dřeň leit slazená sukralózou.
Já jsem našla sukralózu uvedenou i ve složení jiných výrobků - např. na minerálkách. Někde jsem četla, že se sukralóza vyrábí z cukru - viz. [[www.vseprozdravi.cz]]. A když se vyrábí z cukru - je pro dělenou stravu vhodná? Já osobně se těmto výrobkům vyhýbám, ale je možné, že zbytečně. Znáte někdo odpověď? Díky. Nova
Re: Sukralóza ano = sladidlo
Sukralóza je látka objevená v roce 1976. Reprezentuje poslední generaci látek, jenž našli své uplatnění v potravinářství jako nekalorické sladidlo. Sukralóza má řadu unikátních vlastností, za něž vděčí své podobnosti molekule řepného cukru (sacharóza). Přesto splňuje vlasnosti nekalorického sladidla. Navíc k nim přidává řadu pozitiv, které jiná sladidla nabídnout nemohou.
- 600x sladší než cukr. Stačí velmi malé množství k dosažení sladké chuti.
- Velmi přirozená sladká chuť
- Sukralóza je vhodná pro osoby s fenylketonurií.
- Je možné ji použít dětmi i kojícími a těhotnými ženami
- Je teplotně stálá a jako taková je vhodná pro vaření, pečení i zavařování.
- Za celou dobu nebyla prokázána žádná zdravotní rizika.
- Je zcela nekalorická.
- Nemetabolizuje se. To znamená, že organismus opouští v nezměněné
podobě.
- Nikde se neukládá, např. v tělesných tucích.
Sukralóza je látka objevená v roce 1976. Reprezentuje poslední generaci látek, jenž našli své uplatnění v potravinářství jako nekalorické sladidlo. Sukralóza má řadu unikátních vlastností, za něž vděčí své podobnosti molekule řepného cukru (sacharóza). Přesto splňuje vlasnosti nekalorického sladidla. Navíc k nim přidává řadu pozitiv, které jiná sladidla nabídnout nemohou.
- 600x sladší než cukr. Stačí velmi malé množství k dosažení sladké chuti.
- Velmi přirozená sladká chuť
- Sukralóza je vhodná pro osoby s fenylketonurií.
- Je možné ji použít dětmi i kojícími a těhotnými ženami
- Je teplotně stálá a jako taková je vhodná pro vaření, pečení i zavařování.
- Za celou dobu nebyla prokázána žádná zdravotní rizika.
- Je zcela nekalorická.
- Nemetabolizuje se. To znamená, že organismus opouští v nezměněné
podobě.
- Nikde se neukládá, např. v tělesných tucích.
- Nekariogenická - nepřispívá ke vzniku zubního kazu
Re: Sukralóza ano = sladidlo
Díky za vyčerpávající odpověď.
Re: Rýžový sirup
Pro dělenku je vhodný - kytičky
Re: Shrnutí praktických rad stravování podle LK
........tak tady jsem se zasmála.. MED LESNÍ-zvířátka------a MED LUČNÍ-kytičky---------------------------------vy si myslíte,že lesní včela nelétá na louku a luční se neodváží do lesa??????? To je ale blbost že?