Sukralóza je látka objevená v roce 1976. Reprezentuje poslední generaci látek, jenž našli své uplatnění v potravinářství jako nekalorické sladidlo. Sukralóza má řadu unikátních vlastností, za něž vděčí své podobnosti molekule řepného cukru (sacharóza). Přesto splňuje vlasnosti nekalorického sladidla. Navíc k nim přidává řadu pozitiv, které jiná sladidla nabídnout nemohou.
- 600x sladší než cukr. Stačí velmi malé množství k dosažení sladké chuti.
- Velmi přirozená sladká chuť
- Sukralóza je vhodná pro osoby s fenylketonurií.
- Je možné ji použít dětmi i kojícími a těhotnými ženami
- Je teplotně stálá a jako taková je vhodná pro vaření, pečení i zavařování.
- Za celou dobu nebyla prokázána žádná zdravotní rizika.
- Je zcela nekalorická.
- Nemetabolizuje se. To znamená, že organismus opouští v nezměněné
podobě.
- Nikde se neukládá, např. v tělesných tucích.
Sukralóza je látka objevená v roce 1976. Reprezentuje poslední generaci látek, jenž našli své uplatnění v potravinářství jako nekalorické sladidlo. Sukralóza má řadu unikátních vlastností, za něž vděčí své podobnosti molekule řepného cukru (sacharóza). Přesto splňuje vlasnosti nekalorického sladidla. Navíc k nim přidává řadu pozitiv, které jiná sladidla nabídnout nemohou.
- 600x sladší než cukr. Stačí velmi malé množství k dosažení sladké chuti.
- Velmi přirozená sladká chuť
- Sukralóza je vhodná pro osoby s fenylketonurií.
- Je možné ji použít dětmi i kojícími a těhotnými ženami
- Je teplotně stálá a jako taková je vhodná pro vaření, pečení i zavařování.
- Za celou dobu nebyla prokázána žádná zdravotní rizika.
- Je zcela nekalorická.
- Nemetabolizuje se. To znamená, že organismus opouští v nezměněné
podobě.
- Nikde se neukládá, např. v tělesných tucích.
- Nekariogenická - nepřispívá ke vzniku zubního kazu