sobota 11. května, 17:21 Svátek má Svatava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Studená kuchyně
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pomazánky
Česnekové dělám dva druhy.
První: tavený sýr, strouhaný tvrdý sýr, prolisovaný česnek, majolka ...nezdravé, ale dobré.
Druhá: lučina, česnek, zředit mlékem nebo nezdravě majolkou.
Re: Pomazánky
Re: Pomazánky
Re: Pomazánky
Anavi...ona u nás nemá čas oschnout....
A naše oblíbená:
Rybičková
Uzené šproty a ještě jedna konzerva jakýchkoli rybiček, hodně nadrobno posekané cibulky, tavený sýr, majolka, sůl, pepř, lžička hořčice...dle fantazie třeba ještě kyselá okurka nebo vejce natvrdo.
A tuňáková
Konzerva tuňáka, Lučina, cibulka, majolka, sůl, pepř.
Re: Pomazánky
Sice jsem je už dávala na L., ale to nevadí, že..
K pivu Palivec:
250g měkkého tvarohu, 120g másla, 5cl piva, 50g cibule, 30g feferonek, mletá paprika, drcený kmín, sůl.
-tvaroh vyšlehat s máslem, přidat pivo, jemně nakrájenou cibuli a feferonky, dochutit " alt="" src="http://i.living.cz/living/smileys/x_winking.gif" border="0" />
A Krakonošův oheň:
100g taveného sýra, 50g majolky, 1lžíce hořčice, 100g měkkého salámu, 30g cibule, 2 feferonky, sůl, pepř
-sýr rozetřít s majolkou a hořčicí, přidat jemně rozsekaný salám, cibuli, feferonky, dochutit, promíchat.
Re: Pomazánky
Re: Pomazánky
Re: Pomazánky
Chrenová (Křenová) pomazánka
pomazánkové máslo 4 nadrobno posekané vajíčka (uvarené na tvrdo)
10 dkg šunky pokrájanej na drobno 2 lyžice bieleho jogurtu alebo tatarky
2steriliz.okurky posekané na drobno soĺ
strúhaný chren-pozor musí byť čerstvý,nie sterilizovaný! množstvo podľa chuti.
ˇvšetky ingrediencie zamiešať.
Re: Pomazánky
Tak pár pomazánek, co u nás v tu ránu zmizí. Množství dle chuti (místo másla používám většinou některý z rostliných tuků). Mám dvě knížky pomazánek a postupně zkouším jednu za druhou a pak si k nim dělám do knížky poznámky, jak která chutnala
Sýrová: našlehat tavený sýr s máslem, solí, pepřem, hořčicí, přidat nastrouhaný či najemno nakrájený točený salám (párek, drůbeží sekaná), najemno cibulka, nastrouhané vajíčka, šnitlík - tak tahle je u nás nejrychleji ze stolu pryč
Pomazánka z tuňáka s křenem: máslo, drobně nakrájený tuňák ve vlastní šťávě, najemno cibulka, nastrouhaný křen, pepř, sůl, možno i nastrouhaný tvrdý sýr
Pomazánka z krabích tyčinek s majolkou: majolka, nadrobno krabí tyčinky, najemno cibulka, nastrouhané vajíčko, citronová šťáva, trošku worcestru, možno i naloženou okurku nadrobno
Pikantní paštiková pomazánka: máslo, tavený sýr, vyšlehat spolu s játrovou paštikou, trošku mléka, kečup, hořčici, najemno cibulka
Pomazánka z lučiny: máslo vyšlehat slučinou a smetanou (mléko, jogurt), najemno nakrájený salám, najemno cibulka, sůl
Re: Pomazánky
Kde beru já na pomazánky inspiraci, tak to jsou především tyto dvě knížky.
Re: Pomazánky
Libi, tak nám vedle ho´d nějakou z taveňáku
Re: Pomazánky
Budapešť
Měkký tvaroh říznout trochou umělohmotného margarínu v poměru cca jeden váhový/objemový (vychází to celkem nastejno) díl margarínu na tři díly tvarohu, vyšlehat, osolit, řádně sladce opaprikovat (neškudlit), přidat skutečně najemno pokrájenou cibulku a hlavně sterilovanou kapii ve sladkokyselém nálevu včetně několika polévkových lžic láku (množství dle chuti a celkové konzistence, jinak se chová tvaroh ve folii, jinak vaničkový). Kdo má mechanizaci, může použít tu, záleží na tom, jestli raději your spread creamy or crunchy . Nechat vychladit a trochu rozležet. Počítejte s tím, že chuť se odležením (např. do druhého dne) poněkud zvýrazní. Odděluje se tekutina, proto před servírováním znovu promíchat, případně přebytek slít.
Re: Pomazánky
Snídaně v trávě
z připravované privátní edice sbírky mých osobních receptů pro Majku, které vyjde pod názvem Hlavně, že nemusím do obchodu
Jelikož jsem si v důsledku nočního plkání na chatu se zde nechvalně známými a žravostí proslulými existencemi nedopatřením zlikvidovala svou úžasnou, oblíbenou a den předem v obchodě promyšleně zodpovědně přesně podle pečlivě vypracovaného nutričního plánu zakoupenou průmyslově připravenou natierku na chléb, musela jsem si ráno, pokud jsem se chtěla vyhnout suchému krajíci, poradit svépomocí.
Pro velký úspěch posledního pokusu, kdy jsem situaci řešila obdobně (co prázdná lednička a špajz dá - pro pamětníky Rybičková pomazánka), uchýlila jsem se i tentokrát k totožnému řešení.
V lednici bylo:
svazek jarní cibulky
síťka citronů
kelímek bílého jogurtu
zbytek fóliově baleného balkánského sýru jihočeského :smajlík patriot:
v designové slánce na stole kupodivu sůl
Napižlala jsem do misky jedno tělíčko jarní cibulky na drobné kousky, k tomu přibližně dvojnásobné množství z doposud nezavadlé natě, přihodila pokrájený balkán (ten z jihočeských mlékáren není tak agresivně slaný a je matlavější konzistence) v množství cca padesátigramového odřezku, doložila dvěma polévkovými lžícemi s vrškem bílého jogurtu, zakápla šťávou z citronu, přisolila, promíchala.
Porcička asi na dva krajíce, k tomu sladký černý čaj s citronem a žlutou papriku, kterou jsem ti, Majčí, hned na začátku projistotu zatajila.
PS. A jsem ráda, že jsem nikam nemusela..
Re: Pomazánky
odkaz na dvě další zde přítomné pomazánkové diskuze
[www.week.cz]
Sloní žrádlo od Andory
a
[www.week.cz]
Majčina srazovka zdraví samo
www.majkaj.webg..
Re: Pomazánky
Máslo, tavený sýr, česnek, sůl ušleháme, namažeme na jakýkoliv druh pečiva a poklademe plátky jablka, nejlépe golden delicious.
Úspěch zaručen.