Re: Pomazánky

Autor: Libi, Datum: 10.02.2007 14:22

Tak pár pomazánek, co u nás v tu ránu zmizí. Množství dle chuti (místo másla používám většinou některý z rostliných tuků). Mám dvě knížky pomazánek a postupně zkouším jednu za druhou a pak si k nim dělám do knížky poznámky, jak která chutnala winking smiley

 

Sýrová: našlehat tavený sýr s máslem, solí, pepřem, hořčicí, přidat nastrouhaný či najemno nakrájený točený salám (párek, drůbeží sekaná), najemno cibulka, nastrouhané vajíčka, šnitlík  - tak tahle je u nás nejrychleji ze stolu pryč

 Pomazánka z tuňáka s křenem: máslo, drobně nakrájený tuňák ve vlastní šťávě, najemno cibulka, nastrouhaný křen, pepř, sůl, možno i nastrouhaný tvrdý sýr

 Pomazánka z krabích tyčinek s majolkou: majolka, nadrobno krabí tyčinky, najemno cibulka, nastrouhané vajíčko, citronová šťáva, trošku worcestru, možno i naloženou okurku nadrobno

Pikantní paštiková pomazánka: máslo, tavený sýr, vyšlehat spolu s játrovou paštikou, trošku mléka, kečup, hořčici, najemno cibulka

 Pomazánka z lučiny: máslo vyšlehat slučinou a smetanou (mléko, jogurt), najemno nakrájený salám, najemno cibulka, sůl


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 15:37
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pomazanky/read.php?1,1701,6405#msg-6405