Re: Pomazánky

Autor: Hanule, Datum: 13.05.2007 11:02

Snídaně v trávě :D

z připravované privátní edice sbírky mých osobních receptů pro Majku, které vyjde pod názvem Hlavně, že nemusím do obchodu smoking smiley

 

Jelikož jsem si v důsledku nočního plkání na chatu se zde nechvalně známými a žravostí proslulými existencemi nedopatřením zlikvidovala svou úžasnou, oblíbenou a den předem v obchodě promyšleně zodpovědně přesně podle pečlivě vypracovaného nutričního plánu zakoupenou průmyslově připravenou natierku na chléb, musela jsem si ráno, pokud jsem se chtěla vyhnout suchému krajíci, poradit svépomocí.

Pro velký úspěch posledního pokusu, kdy jsem situaci řešila obdobně (co prázdná lednička a špajz dá - pro pamětníky Rybičková pomazánka), uchýlila jsem se i tentokrát k totožnému řešení.

 

V lednici bylo:

svazek jarní cibulky

síťka citronů

kelímek bílého jogurtu

zbytek fóliově baleného balkánského sýru jihočeského :smajlík patriot:

v designové slánce na stole kupodivu sůl

 

Napižlala jsem do misky jedno tělíčko jarní cibulky na drobné kousky, k tomu přibližně dvojnásobné množství z doposud nezavadlé natě, přihodila pokrájený balkán (ten z jihočeských mlékáren není tak agresivně slaný a je matlavější konzistence) v množství cca padesátigramového odřezku, doložila dvěma polévkovými lžícemi s vrškem bílého jogurtu, zakápla šťávou z citronu, přisolila, promíchala.

Porcička asi na dva krajíce, k tomu sladký černý čaj s citronem a žlutou papriku, kterou jsem ti, Majčí, hned na začátku projistotu zatajila. grinning smiley

PS. A jsem ráda, že jsem nikam nemusela.. grinning smiley grinning smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 08:56
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pomazanky/read.php?1,1701,12514#msg-12514