sobota 21. září, 03:26 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tiramisu po česku
dělám tenhle:
[www.recepty.cz]
nám chutná moc, někdo možná tu chuť pomaz. másla nemusí
Re: Tiramisu po česku
www.majkaj.webg..
Re: Tiramisu po česku
Nám taky chutná.
Re: Tiramisu po česku
dělám z lučiny, podle Ljuby Hermannové
Re: Tiramisu po česku
Já doposud právě taky z Lučiny, ale nebráním se vyzkoušet něco nového. Ono to pomazánkové tam vůbec nebylo cítit.
Re: Tiramisu po česku
Dělám to z pomazánkového másla. Ale tu Lučinu musím vyzkoušet - tu já ráda. kde je recept?
Re: Tiramisu po česku
Už se s tím šinu...
www.majkaj.webg..
Re: Tiramisu po česku
Už jsem ti to chtěla zeditovat
Re: Tiramisu po česku
Já ochutnala párkrát to pravé z mascarpone a tomu se bohužel nic nevyrovná to pomazánkový mi tam prostě vadí. A mascarpone je drahý, tak ho radši vůbec nedělám Ale jedla jsem to jen někde na návetěvě, tak třeba teta neměla ten správný recept, na mě tam toho másla bylo prostě moc a málo té kávové příchutě..
www.majkaj.webg..
Re: Tiramisu po česku
Ono je lepší dát víc šlehačky.
Re: Tiramisu po česku
musím mrknout na ty vaše recepty...
Re: Tiramisu po česku
Tiramisu s likérem
2 sáčky dětských piškotů
3 vajíčka (rozdělit na žloutky a bílky)
1 vanilkový cukr (téměř to neosladí, je možno použít cukru víc)
450 g tvarohové hmoty (možno použít tvaroh, Lučinu, zakysanou smetanu - já to většinou nějak míchám podle toho, co mám zrovna v lednici)
1/2 šálku mandlového likéru Amareto (nebo kupuji oříškový nebo mandlový koňak, rum mi v tom moc "nejede")
3/4 šálku silné rozpustné kávy (chce to fakt silnou, aby to bylo hořké)
kakao (hořké, ne Granko)
Našleháme sníh ze tří bílků. Do jiné mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, 3 žloutky a rozmícháme. K tomu přidáme našlehané bílky a lehce rozmícháme.
Na dno dortové mísy dáme část tvarohové hmoty (pouze na pokrytí dna). Vychlazenou kávu smícháme s likérem. Piškoty ponoříme do této směsi a hned je vyjmeme (nesmí se rozmáčet!) - nejlépe namáčet po jednom nebo dát na talíř a pouze na to tu tekutinu nacákat. Klademe do dortové mísy střídavě piškoty a 1/3 tvarohové hmoty. Končíme tvarohem, který posypeme kakaem. Někdy jsem si vyhrála a vystřihla z papíru nějaké tvary, položila na bílý tvaroh a "přepudrovala" kakaem, vypadá to hezky. Pro tvořilky žádný problém
Dáme nejméně na 12 hodin uležet na chladné místo. (Tato fáze se zatím u nás moc nedaří ).
Re: Tiramisu po česku
Tak tahle verze s čerstvými vejci mě moc neláká, asi bych z toho neměla dobrý pocit ale kdybych nevěděla určitě by mi chutnalo
Re: Tiramisu po česku
aha, tak to já neřeším. Když mi při vaření zbyde žloutek, hodím do něj cukr, zamíchám a už to do sebe tlačím. a nikdy nic.
Re: Tiramisu po česku
Souhlasím se Suee, že originálu se nic nevyrovná. Dělala jsem falešné tiramisu z pomazánového másla a bylo to dobré, ale jak originál to vůbec nechutnalo. Občas když se šiknu a koupím mascarpone ve slevě tak hned tiramisu udělám a je hned pryč.