sobota 11. května, 17:33 Svátek má Svatava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tiramisu po česku
iviku, to je fakt tak rychlá záležitost, že i my, lenivější jedinci, neváháme ani minutu a vyrábíme každý týden Lučinu. Kdo ochutnal, chce recept a už nechce jinak
Teď mám recept na buchtu, kde se dělá náplň z Lučiny, je jí tam tuším 500 g. Kdybych ji na to měla koupit, vykašlu se za ty prachy na to, takhle ji určitě zkusím.
Re: Tiramisu po česku
Re: Tiramisu po česku
Ivčo, tak dej recept do pečení . Určitě to zkusím.
Re: Tiramisu po česku
Ivčo - prosím ten receptík Nebo pokud někde je, kde ho mám hledat, děkuji
(Hana)
Re: Tiramisu po česku
Tiramisu jedině s mascarpone takovou dělám já * uvařit 1/4 litru silné černé kávy, podle chuti přidat rum, ušlehat 2 bílky do pěny, ušlehat 2 žloutky + 3 lžice cukru moučka + vanilkový cukr + mascarpone + sníh z bílků, ušlehat 2 šlehačky a vmíchat do krému
1.5 balíčku velkých piškotů namáčet do kávy a rovnat na dno dortové formy, nanést vrstvu krému a další vrstvu piškotů, končí se krémem, posypat grankem a dát přes noc do lednice
zatím jsem lepší recept nesehnala
Re: Tiramisu po česku
Dago - 2 x velký (500g) bílý jogurt (já kupuju cca 3,5% tuku) a 200 ml smetany (můžeš 12% nebo ušlehat s tukem nad 30% - obě varianty jsou dobré).
Do cedníku dáš plátýnko, do něj vyleješ jogurty a smetanu (tu tučnější tam můžeš dát našlehanou).
Promícháš, zavážeš plátýnko do uzlíčku a necháš odkapávat. Většinou to pověsím na madlo kuch.linky a pod to misku. Odkapávat podle původního receptu to má 24 hod, ale postupně jsme s holkama zjistily, že stačí 18 hodin.
Pokud to nechceš vysloveně do sladkého pokrmu, tak směs osolíš při promíchávání než necháš odkapat.
Vznikne ti krásně lehká lučina, která dobře poslouží i jako základ pro pomazánky. Výsledek váží tak 450-500 g.
Re: Tiramisu po česku
Dago, teprve teď jsem si všimla, že ti jde o ten recept na buchtu - promiň
Re: Tiramisu po česku
To neva, určitě někdo ocení i tu Lučinu, je opravdu výborná. Ten recept sem hodím, jsem sklerotik . Byl v magazínu Albert, musím ho někde dohledat.
Re: Tiramisu po česku
Pětičko - jj, tak tak, zaujala mě buchta, když se dá Lučina levně pořídit
A už jsem jednou zkoušela - já teda se zakysankou a a dneska asi dám odkapat další várku - dopřeju si se šlehačkou a asi zkusím přisolit na slanou variantu , už vyrazila pažitka, tak to bude
Re: Tiramisu po česku
Máte to v Pečení
Re: Tiramisu po česku
U nás s domácí lučinou před časem přišla mamka, nejprve mi dávala trochu své, ale vždy hned zmizela, tak si už děláme vlastní. Zpočátku jsem zkoušela jen čistě jogurtovou a šmakovala nám, teď jsem přešla na verzi se šlehačkou a to je ještě větší mňamka a velmi, velmi podobné pravé lučině. Včera jsem ji namíchala s jarní cibulkou a .
( Brno, 250m n.m.)
Re: Tiramisu po česku
Když píšete o té cibulce, já jsem slíbila trvalkovou cibuli naťovou,a nevím, jestli mám všechny zájemce v sz. Pokud někdo chcete sazeničku, písnite sz, po neděli budu všrchny resty vyřizovat
Re: Tiramisu po česku
Já dávám místo mascarponne riccottu, a spokojenost, je to lehčí a není to taková tukobomba