Tiramisu s likérem
2 sáčky dětských piškotů
3 vajíčka (rozdělit na žloutky a bílky)
1 vanilkový cukr (téměř to neosladí, je možno použít cukru víc)
450 g tvarohové hmoty (možno použít tvaroh, Lučinu, zakysanou smetanu - já to většinou nějak míchám podle toho, co mám zrovna v lednici)
1/2 šálku mandlového likéru Amareto (nebo kupuji oříškový nebo mandlový koňak, rum mi v tom moc "nejede")
3/4 šálku silné rozpustné kávy (chce to fakt silnou, aby to bylo hořké)
kakao (hořké, ne Granko)
Našleháme sníh ze tří bílků. Do jiné mísy dáme tvaroh, vanilkový cukr, 3 žloutky a rozmícháme. K tomu přidáme našlehané bílky a lehce rozmícháme.
Na dno dortové mísy dáme část tvarohové hmoty (pouze na pokrytí dna). Vychlazenou kávu smícháme s likérem. Piškoty ponoříme do této směsi a hned je vyjmeme (nesmí se rozmáčet!) - nejlépe namáčet po jednom nebo dát na talíř a pouze na to tu tekutinu nacákat. Klademe do dortové mísy střídavě piškoty a 1/3 tvarohové hmoty. Končíme tvarohem, který posypeme kakaem. Někdy jsem si vyhrála a vystřihla z papíru nějaké tvary, položila na bílý tvaroh a "přepudrovala" kakaem, vypadá to hezky. Pro tvořilky žádný problém
Dáme nejméně na 12 hodin uležet na chladné místo. (Tato fáze se zatím u nás moc nedaří :D).