středa 15. května, 05:54 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Lívance
A zase jsem tu narazila na jídlo, které máme doma všichni rádi, ale už se dlouho na stole neobjevilo. Tohle listování ve starých diskuzích je docela inspirativní. Lívance dělám jen se skořicí a cukrem. A samozřejmě omaštěné máslem. V nejbližší době je udělám - snad hned zítra na uvítanou pro vnučky po návratu ze školy a školky poprvé po prázdninách. Věra
Re: Lívance
Re: Lívance
Spike ty tady pekne vytahujes vsechny zraci diskuze a kdo pak ma tem laskominam odolavat! Hned jsem na ty Majciny livance z kefiru dostala chut ja delala ty klasicke kynute jen jednou a totalne jsem popletla miry a vahy a nebylo z toho nic A to prosim bylo vloni a jinak pecu a varim bez problemu...Jak slo o kynuti a recept z velke kucharky pro vice osob proste jsem to nedala
Re: Lívance
Tak jsem slibovala, že je udělám první školní den a nic nebylo. Dnes se polepším. Udělám klasické kynuté, ale ty z kefíru musím taky zkusit. Pročetla jsem si celou diskuzi a vidím, že leckdo sháníte lívanečník, ovčem z kontextu jsem pochopila, že pod lívanečníkem si mnohé představujete vlastně pánev s dolíčky na jednotlivé porce. Ovčem klasický lívanečník je z litiny a je to černý hladký těžký tál, který se dává na kamna a na něm se dělají lívance. Pamatuji si, že ho maminka mastila kůží ze špeku. To jsou ale už jen vzpomínky na dětství, dnes musíme i v tomle dělat kompromisy. Vdolky jsme taky dělaly přímo na plotně nasucho. Na současná kamna lívanečník dát nejde. Já dělám lívance na kvalitní pánvi se zesíleným dnem. Jde to dobře, ale ty lívance, jak je mám ve vzpmínkách, to nejsou ... Věra
Re: Lívance
Suee, to vytahování receptů je takové obžerství před nástupem do dalšího kurzu hubnutí. Honem ještě ochutnat vše, co mi bude zapovězené na dlouhý čas. Prostě klasická dietářka. Věra
Re: Lívance
Holky, já je snad někdy udělám. Sladkou večeři už jsme neměli ani nepamatuju. Pěkně s marmeládou, jogurtem a posypané tvrdým tvarohem.
Re: Lívance
My jsme nikdy lívance nedělali jinak než omaštěné máslem a posypané cukrem se skořicí, tak všechna ta mazání mi přijdou nepatřičná. Prostě když se řekne lívanec, tak ho vidím právě takhle a ještě zarolovaný. Ale jiný kraj, jiný... Věra
Re: Lívance
Tak zrolovany jsem livanec jeste nevidela vzdyt to ani nejde, teda aspon s tema nasima mamka taky jedine skoricove a ja podle toho co je. Posledni dobou hodne tvaroh a klido i jogurt s marmoskou, aby to bylo dietnejsi, protoze jich vzdycky snim, ze to neni mozny
Re: Lívance
Já taky znám jenom ty malý, který nejdou srolovat. Skořici a cukr miloval brácha a já naopak tu trojkombinaci - tak mi je dělala babička.
Re: Lívance
Nath prave jsem ji volala- teda te svoji ze se jako hlasim v patek na obed a jestli by nesly livance A co cert nechtel, meli je s dedou vcera!!!!! tak pry bude nejaka jina sladka dobrota...
Re: Lívance
Suee, tak tomu říkám pech. Jsem zvědavá,co ti babička připraví za "náhradní" sladkůstku. Ono od těch babiček je to stejně nejlepší.
Re: Lívance
Prave, ja na sladky jako hlavni jidlo moc nejsem, ale u babicky chci vzdy sladkosti....uvidime co bude.Mam spadeno jeste na zemlbabu ale zatim nejsou jablka
Re: Lívance
Jo zarolované.. se u nás dělaly běžně..jen s marmoškou, nebo s tou skořicí. Se přiznám, že jsem je pak raději dělala malé, trochu silnější..Mi to přišlo pohodlnější, než hlidat tenounké na celou pánev..
Re: Lívance
Kdyz to jsou pak uz omelety ne?
Re: Lívance
Lívance jsou z kynutýho těsta.., ale vypadá to podobně..
Re: Lívance
tak já se jdu naobědvat očima a tady nic není....tuto mi nedělejte