neděle 28. dubna, 21:13 Svátek má Vlastislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Majka
Status: moderátor
www.majkaj.webg..

Lívance

Datum: 23.01.2007 19:06
 
Lívance s jablky

1/4 l kefíru
3 vejce
10 dkg cukru krupice (asi 10 lžic)
7 dkg strouhaného kokosu ( 7 lžic)
2 lžíce rozpuštěného vlažného másla
13 dkg hladké mouky
2 lžíce rumu špetka soli,několik na malé plátky pokrájených jablek - všechno smícháme dohromady a smažíme dozlatova. Sypeme moučkovým skořicovým cukrem.

Cukru jsem dala míň, máslo vynechala a ničím nesypala. Budiž čest a chvála neznámé autorce na liv, odkud jsem si tent recept kdysi zkopírovala.
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 3 z 6
  • Status:

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 11:26
     

    Taky mě nějak matete. Lívance jsou malé, kynuté, nerolují se, ne? A zamotané nekynuté jsem palačinky...

     
  • Autor: Reklama

    Re: Lívance

     
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 11:58
     

    Nojo..ale třeba babička dělá pouze lívance..zamotané..kynuté.. grinning smiley grinning smiley grinning smiley

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil LadaB (03.09.2009 12:06)
     
  • Status:

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 12:09
     

    Tak to nene! Já si pamatuju vždycky jenom malé. smiling smiley

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 12:16
     

    Pamatuješ málo.. grinning smiley grinning smiley grinning smiley, ale jo většinou už dělá ty malé..

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 15:46
     

    Tak moje babička i maminka dělaly lívance velké a pak zamotané. Hooodně nakynuté těsto se rozlilo na lívanečník do slabé vrstvy. Od palačinek se liší hlavně tím, že jsou kynuté a je tam málo vajec (tedy asi jedno na litr mléka. Palačinky jsou z víc vajec a bez droždí. Pak je výsledek dost jiný. Lívance jsou takové drobně dírkované a světle hnědé, palačinky jen narůžověle žluté. Věra

     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:23
     

    Jo Věro úplně stejné...přesně...i s tím jedním vajíčkem thumbs down Jo a říkali jsme jim "troubelky"... winking smiley mls smiley

     
  • Status:

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:27
     

    Palačinky a lívance rozeznám. Jen mi nešlo do hlavy, že někdo dělá lívance velký a ještě je motá. grinning smiley Jste mi tím úplně zamotaly hlavu. grinning smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:30
     

    I me grinning smiley grinning smiley musi se to blbe otacet na panvicce a ty maly snim skoro na jedno sousto, takze jsou takovy prakticky mls smiley mls smiley sakra ja na ne mam takovou chut!

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:40
     
    p6180008.jpg
    Další fotografie:

    Přináším názorné fotky. Těsto už pomalu opouštělo jemu vyhrazený prostor, tak jsem ho rychle promíchala. Na pánvi je vidět, jak těsto při pečení "dírkuje" (a otáčí se to dobře, lívance drží pohromadě). A nakonec finální výrobek - už je to foto historické, mnoho jich nezbylo. Věra

    a ještě recept: 1 1/4 l mléka

    0,8 kg hl. mouky

    1 kostka droždí

    10 dkg cukru

    2 vejce

    trošičku soli

     

    V poslední době jsem recept pozměnila a ozdravila, dávám ovesné vločky a ječnou mouku. Vločky se rozmočí, že tam nejsou skoro znát a je to fakt chutnější než z bílé pšeničné mouky.

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (26.11.2013 14:02)
     
  • Autor: LadaB
    Status: moderátor

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:41
     

    NO skvělé..děláš mi chutě.. mls smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:42
     

    Tak tohle jsou u nas proste amolety, rozdil od palacinek je prave to kynute testo grinning smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:43
     

    Jste mě tak navnadily kuchařinky, že je udělám zítra k obědu mls smiley

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 18:46
     

    Ten recept je přímo z kuchařky - letité, měla ji moje mamka, pak byl dotisk, když jsem ji potřebovala coby čerstvě vdaná "Vaříme zdravě, chutně, hospodárně".

    Jo a já žiju v přesvědčení, že omeleta (nebo amoleta) a palačinka jedno jest. grinning smiley Jak je vidět, co kuchařinka nebo kraj to názor. Věra

     
    Upraveno 1 krát. Naposledy upravil SPIKE (03.09.2009 18:48)
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 21:44
     

    Tak např. já žiju v přesvědčení, že amoleta/omeleta je defacto rozšlehané vejce, resp. těsto, jehož dominantní složkou jsou vejce, může být nasladko i naslano.

    Palačinka je lité šlehané těsto, jak psala Věrka, z vajec, mléka a mouky; lívanec je lité kynuté těsto z vajec, mléka, mouky a právě kvasnic (jak taky jinak, když má být kynuté, že ano, ehm smoking smiley, to jsem logik).

     

    Tož tak.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Lívance

    Datum: 03.09.2009 22:32
     

    Taky mám takové povědomí smiling smiley

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.