Re: Lívance

Autor: SPIKE, Datum: 03.09.2009 18:40

Přináším názorné fotky. Těsto už pomalu opouštělo jemu vyhrazený prostor, tak jsem ho rychle promíchala. Na pánvi je vidět, jak těsto při pečení "dírkuje" (a otáčí se to dobře, lívance drží pohromadě). A nakonec finální výrobek - už je to foto historické, mnoho jich nezbylo. Věra

a ještě recept: 1 1/4 l mléka

0,8 kg hl. mouky

1 kostka droždí

10 dkg cukru

2 vejce

trošičku soli

 

V poslední době jsem recept pozměnila a ozdravila, dávám ovesné vločky a ječnou mouku. Vločky se rozmočí, že tam nejsou skoro znát a je to fakt chutnější než z bílé pšeničné mouky.

 

Galerie:
p6180008.jpg p6180014.jpg p6180011.jpg p6180016.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 13.05.2024 07:51
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-livance/read.php?1,5752,265317#msg-265317