Re: Lívance

Autor: SPIKE, Datum: 03.09.2009 09:59

Tak jsem slibovala, že je udělám první školní den a nic nebylo. Dnes se polepším. Udělám klasické kynuté, ale ty z kefíru musím taky zkusit. Pročetla jsem si celou diskuzi a vidím, že leckdo sháníte lívanečník, ovčem z kontextu jsem pochopila, že pod lívanečníkem si mnohé představujete vlastně pánev s dolíčky na jednotlivé porce. Ovčem klasický lívanečník je z litiny a je to černý hladký těžký tál, který se dává na kamna a na něm se dělají lívance. Pamatuji si, že ho maminka mastila kůží ze špeku. To jsou ale už jen vzpomínky na dětství, dnes musíme i v tomle dělat kompromisy. Vdolky jsme taky dělaly přímo na plotně nasucho. Na současná kamna lívanečník dát nejde. Já dělám lívance na kvalitní pánvi se zesíleným dnem. Jde to dobře, ale ty lívance, jak je mám ve vzpmínkách, to nejsou ... Věra


Vytisknuto z www.week.cz dne 11.05.2024 22:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-livance/read.php?1,5752,265148#msg-265148