neděle 28. dubna, 09:58 Svátek má Vlastislav
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Moučníky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Klikni pro filtrování
Tagy: bábovka

Bábovka stokrát jinak

Datum: 09.05.2007 07:51
 

Olejová bábovka

3 žloutky

18 dkg cukru krupice

deci oleje

vanilkový cukr

citronová kůra

deci vlažného mléka

18 dkg polohrubé mouky

1/2 prášku do pečiva

 

Uděláme sníh z bílků. Žloutky třeme s cukrem, přidáváme po troškách olej, pak vlažné mléko, mouku a sníh.

Pečeme docela dlouho, vyndávám až ve chvíli, kdy se ten vršek skoro připaluje, aby byla opravdu uvnitř hotová, jinak spadne sad smiley.

 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 3 z 20
  • Autor: Evca
    Status: expert
    www.evciny-stra..

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 17:27
     
    Utečem jim oknem
     
  • Autor: Reklama

    Re: Bábovka stokrát jinak

     
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 17:37
     
    když tam nějaký bude grinning smiley grinning smiley a s bábovkou v náručí thumbs down
     
  • Autor: Evca
    Status: expert
    www.evciny-stra..

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 17:42
     
    Budeš muset nějaké přinéstwinking smiley
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 18:29
     
    hádejte, co mám v troubě grinning smiley právě zkouším podle dalšího receptu z atlasu čokoládovou, ještě tak 45 minut a můžu referöoat, zda a jak se povedla winking smiley
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 18:35
     

    V případě zdaru reference i obrazem? please smiley

     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 19:00
     
    z tý mojí plechový bábovky stydlin smiley (ale už se pracuje na lepší, každým dnem, by mi měl přijít balíček a odkud jinud než z aukra grinning smiley )
     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 19:15
     
    Každá bábovka je krásná.
     
  • Autor: Evca
    Status: expert
    www.evciny-stra..

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 19:16
     
    V případě zdaru osobněgrinning smiley už dělám kafe
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 19:47
     
    p1170187.jpg
    Další fotografie:

    tak tady ji máte winking smiley , prostředek se trošku oloupl, ale byly už i horší

    překvapilo mě, jak je nadýchaná, je pravda, že jsem šlehala, jak se dalo (teda hlavně se snažil mixér grinning smiley )

     
  • Autor: Hanule
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 19:58
     
    Libi, ještěže to k tobě s Evčou máme, co by kamenem dohodil. thumbs down (A když jí zakážeš kouřit, dokonce ti i vygruntuje! No neber takovou návštěvu! grinning smiley )
     
  • Autor: Otazka
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 20:08
     
    Ahojte, pekařky, smiling smiley to je ale krásná bábovička, mls smiley coffe smileyhned bych si dala říct.
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 20:13
     

    Taky bych si dalawinking smiley

    Libi, to je ta Neodolatelná čokoládová - na kterou je recept tady v diskuzi?

     
  • Autor: Evca
    Status: expert
    www.evciny-stra..

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 20:17
     
    Hanule,tak mě vyzvednigrinning smiley ale uklízet nebudu,stačilo mi to
     
  • Autor: Libi
    Status:

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 20:18
     

    tahle je podle jednoho z mnoha receptů z [www.recepty.atlas.cz]

     

    Čokoládová bábovka se skořicí II.

    Ingredience: 100 g hořké čokoládové polevy, 300 g másla, 275 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 5 vajec, 375 g hladké nebo polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžička mleté skořice

    Postup přípravy: Polevu nasekáme a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme ručním šlehačem do pšny, troubu předehřejeme na 180 °C. Postupně vždy 1/2 minuty přišleháme vejce po vejci, přimícháme rozpuštěnou polevu, do vzniklého krému krátce zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí. Těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, pečeme 55-65 minut, upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme, možno podávat se šlehačkou.

    jen jsem zapomněla na tu skořici, tak někdy příště, až budu zkoušet nové formy winking smiley

     
  • Autor: Otazka
    Status: expert

    Re: Bábovka stokrát jinak

    Datum: 15.01.2008 21:14
     
    Technická. Jak se šlehá do pšny? winking smiley
     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Moučníky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.