Ingredience: 100 g hořké čokoládové polevy, 300 g másla, 275 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 5 vajec, 375 g hladké nebo polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžička mleté skořice | | | Postup přípravy: Polevu nasekáme a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme ručním šlehačem do pšny, troubu předehřejeme na 180 °C. Postupně vždy 1/2 minuty přišleháme vejce po vejci, přimícháme rozpuštěnou polevu, do vzniklého krému krátce zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí. Těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, pečeme 55-65 minut, upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme, možno podávat se šlehačkou. |
|