Re: Bábovka stokrát jinak

Autor: Libi, Datum: 15.01.2008 20:18

tahle je podle jednoho z mnoha receptů z http://www.recepty.atlas.cz/recept_pkateg.asp?id_kategorie=JNLQCOO5&id_podkategorie=JNLPFQC9&page=3

 

Čokoládová bábovka se skořicí II.

Ingredience: 100 g hořké čokoládové polevy, 300 g másla, 275 g cukru, 1 vanilkový cukr, špetka soli, 5 vajec, 375 g hladké nebo polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 lžička mleté skořice

Postup přípravy: Polevu nasekáme a za stálého míchání rozpustíme v horké vodní lázni. Máslo, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme ručním šlehačem do pšny, troubu předehřejeme na 180 °C. Postupně vždy 1/2 minuty přišleháme vejce po vejci, přimícháme rozpuštěnou polevu, do vzniklého krému krátce zamícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a skořicí. Těstem naplníme vymazanou bábovkovou formu, pečeme 55-65 minut, upečenou bábovku vyklopíme, pocukrujeme, možno podávat se šlehačkou.

jen jsem zapomněla na tu skořici, tak někdy příště, až budu zkoušet nové formy winking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 12.05.2024 17:23
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-babovka-stokrat-jinak/read.php?1,12184,43589#msg-43589