sobota 21. září, 03:28 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bábovka stokrát jinak-Otázčina jednoduchá hrnková
Pinko,já jsem buchtová,bábovku máme s mým taky rádi,skoro by jsme ji snědli na posezení,ale i jiné třeba štrůdl atd...
Re: Bábovka stokrát jinak-Otázčina jednoduchá hrnková
Re: Bábovka stokrát jinak
... je v ní 250 g másla
Re: Bábovka stokrát jinak
Kordulko, je pěkně dvoubarevná a určitě byla moooc dobrá .
Pinko, u nás jsou sež.ané všechny buchty rychle, dnes žádná nebyla a nějak stále něco chybělo. Do bábovky (ne piškotové) vždycky nastrouhám jedno větší nebo dvě menší jablka, není potom tak suchá a když je bez jablek, postavím vedle skleničku marmelády a kluci si podle chuti a potřeby namažou ukrojený díl.
Re: Bábovka stokrát jinak
já bábovky i všechny ostatní třené buchty doslova miluju , ale rači budu celý den vařit, než bych během půl hoďky upekla uplně jednoduchou hrnkovku, prostě mě to neba
Re: Bábovka stokrát jinak
Elo, mladý jsou tak zmlsaný, že by ani tuhle variantu nejedli. Říkám- hlad a bídu na ně. Jenom buchty kde je krém, nebo aspoň pudink a nejvíc mě vytočí syn, když přestal jíst jablečné koláče všeho druhu protože "má trauma z dětství, protože jsem je dělala furt" . Že jsem se na to nevybodla
Re: Bábovka stokrát jinak
Pinko, občas, když mne kluci (no, spíš už chlapi) vytočí, si říkám - kde já jsem udělala chybu ? Asi jsem je moc rozmazlila ...
Re: Bábovka stokrát jinak
Banda mlsná je to, Babkoelo musíš je vyhnat do světa a uvidíš, že když ti sem tam přijedou domů na návštěvu budou tvoje pečení chválit až do nebe. Osobní zkušenost
Re: Bábovka stokrát jinak
Tak, konečně moment pro mne, kdy mohu nabídnout své protislužby. Eli, pošli ty rozežrance nevděčný na převýchovu ke mně, do tří dnů je máš doma polomrtvé hlady zpět a až do konce života budou před tebou chodit ve vděčném předklonu.
Guaranteed.
Re: Bábovka stokrát jinak
Hanule, můžu taky ? Já bych teda s dovolením poslala jen jednoho- toho s tím traumatem z dětství
Re: Bábovka stokrát jinak
Hanulko, poslala bych, ale asi to nepůjde .... jednak vím, že by se u tebe neměli špatně a pravděpodobně by se tam rozhodli zůstat a to ti nemůžu udělat, znám je a druhak, toho nejstaršího by se mi ani poslat nepodařilo ... zítra měl odjet na dvoudení seminář a exkurzi po přírodních zahradách coby závěr kurzu, ale pro jistotu se mu udělalo nedobře, tudíž nejede nikam.
Re: Bábovka stokrát jinak
Holky, bábovky nepeku , většinou jsme je museli vyjídat lžící z formy, nevím, kde dělám chybu . Věci, které se mi nepovedou více než dvakrát, odmítám zkoušet znovu, nejsem masochista, tak na bábovku jezdíme pro jistotu k babičce.
Ale v současné době "dezerty" řeším velmi rychle a úspěšně. Vezmu dvě sklenice, na střídačku naházím piškoty, oslazený jogurt, tvaroh, zakysanku, mascarpone, prostě co mi zrovna uvízne v lednici, nebo kombinaci různého a mezi to nějaké ovoce, co zrovna je - jahody, banány, mandarinky nebo něco kompotovaného. Navrch hojně posypu Grankem, které u nás jinak moc nejde na odbyt, a je vystaráno. Do pár hodin se to rozleží a potom jako když to najdem . Jen se po tom zapráší. Když jsem si udělala nedávno i pro sebe, měla jsem to natřikrát ke kávičce, chlapci to zvládaj jedním vrzem. A že toho je! Odhaduji to skoro na 400 g hmoty .
Re: Bábovka stokrát jinak
Anavi - taky tak peču - v lednici, jediná jistota, že to nepřipálím , a likviduju tak třeba i zapomenuté jogurty , kterým se už blíží datum spotřeby a děťátka se pak bojí to sníst, raději si vezmou ty nové. Pokud nemám zrovna žádné ovoce, tak stačí i marmoška - tý mám dostatek
Re: Bábovka stokrát jinak
Přesně tak.. jak vidím, že se blíží "expirace", šup s tím do piškotů ... a to je pak doba spotřeby téměř okamžitá!
www.chlupatarad..
Re: Bábovka stokrát jinak
Anavko, to je divný, žes jí nikdy nevyklopila, mně se to ještě nestalo....
hojně vymažu změklým máslem, všechny záhyby, prohlubně i ten chobot co je uprostřed a vysypu hladkou, popř. polohrubou moukou (takhle dělám i lité koláče, pokud nedám papír na pečení) a po upečení vypadne po otočení uplně sama....
máme ale snad 100 let starou litinovou formu po tátově babičce...možná ty dnešní formy jsou taky na prd...já jsem ráda za tu, co máme, je i hezká tvarem..střídají se kulaté širší s užšími špičatými pruhy....
dělám často i jablíčkovou, přidám skořici, ořechy....a samo nastrouhaná jablíčka...já dělám všechno od oka :-)
a vždy vyšlehám bílky z vajec do sněhu...vyšlehám i žloutky s mlékem a olejem....přidám suchý přísady, ten sníh z bílků a dám do formy...a do trouby. Máme formu vysokou, takže pečeme hodinku...a pomalu, aby se propekla
Re: Bábovka stokrát jinak
romi, já si koupila i tu silikonovou formu a taky nic.. no asi mi není dáno . No nic, peču na plech a žádné stížnosti nejsou .