Re: Bábovka stokrát jinak

Autor: Romi, Datum: 27.05.2015 11:55

Anavko, to je divný, žes jí nikdy nevyklopila, mně se to ještě nestalo....

hojně vymažu změklým máslem, všechny záhyby, prohlubně i ten chobot co je uprostřed a vysypu hladkou, popř. polohrubou moukou (takhle dělám i lité koláče, pokud nedám papír na pečení) a po upečení vypadne po otočení uplně sama....

máme ale snad 100 let starou litinovou formu po tátově babičce...možná ty dnešní formy jsou taky na prd...já jsem ráda za tu, co máme, je i hezká tvarem..střídají se kulaté širší s užšími špičatými pruhy....

dělám často i jablíčkovou, přidám skořici, ořechy....a samo nastrouhaná jablíčka...já dělám všechno od oka :-)

a vždy vyšlehám bílky z vajec do sněhu...vyšlehám i žloutky s mlékem a olejem....přidám suchý přísady, ten sníh z bílků a dám do formy...a do trouby. Máme formu vysokou, takže pečeme hodinku...a pomalu, aby se propekla


Vytisknuto z www.week.cz dne 08.05.2024 11:25
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-babovka-stokrat-jinak/read.php?1,12184,1293766#msg-1293766