sobota 4. května, 15:32 Svátek má Květoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Záliby a volný čas
hodnocení: 4.80
Diskutujte!
Rádi vaříte, nebo naopak vyšíváte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Nálev na okurky
Nevydržela jsem čekat a okurky dnes asi po třech týdnech ochutnala, už jsou skvělé to je dlouho mít nebudu :-)
Re: Nálev na okurky
Re: Nálev na okurky
Já mám recept jako Jája a je výborný
( Brno, 250m n.m.)
Re: Nálev na okurky
Jájo, když zaléváš horkým nálevem, stačí pár dní. My chutnali už třeba po 3 dnech. To jsou okurky nejlepší, pak už nebyly tak vzácné
Re: Nálev na okurky
Já mám u receptu napsané, že zavařuju jen 5-10 minut a že se můžou jíst hned druhý den. Když rupne slkenice, tak dám do lednice a už se jí a chutnají dobře. Mám ráda, když jsou tvrdší a křupnou, když si kousnu
( Brno, 250m n.m.)
Re: Nálev na okurky
Já často zalévala jenom horkým nálevem, ani se už nemuselo sterilovat. Pak to ale chtělo aspoň ty 3 dny. A také musely být jedině chrumkavé, jiné by nikdo nejedl. Teď už pár let okurky neděláme, nemáme své, tak máme jenom od tety. Jsou dobré, ale my dělali lepší. Ale zase, darovanému koňovi na zuby nehleď
Re: Nálev na okurky
tak už jsem je taky koštovala a zařvala celá sklenice . Ještě že ten nálev měla bývalá kolegyňka, jinak bych si fakt nafackovala. A nejlíp mi chutnají řezy.
Re: Nálev na okurky
Řezy chutnají nejvíc mýmu chlapovi, kluci mají raději malé okurky vcelku. Já moc nepojím za zimu žádných, raději čalamádu nebo červenou řepu s křenem. Teď zavařené okurky nejíme, je sozóna kvašáků - padly jich už 4 4litrovky.
Re: Nálev na okurky
Eli moje babička dělala rychlokvašky . Nevím jak, ale častokrát vzpomínám a litutju, že jsem si neřekla o recept. Mohla jsem se jich užrat. Hlavně těch velkých
Re: Nálev na okurky
Koukám, že skoro všechny máte recept s umělým sladidlem.. mně to tam nějak nesedí a cítím to z toho . Musím vytáhnout z mamky recept na okurky. Jsou kyselé, až to hýbe sanicí , ale já jiné nemusím. Ty přislazené mi nechutnají a s chilli jsou na mě moc ostré. Můj švagr si při návštěvě vyžádal celou sklenici a za chvíli ji celou "urazil".
Re: Nálev na okurky
Jé rychlokvašky a láčenky..taky je neumím, ale každoročně průběžně dostávám..
Re: Nálev na okurky
Holky, kvašáky dělám podle tátova rcp. (tohle moje máma nedělala nikdy) - větší okurku v půlce prořízneme, skládáme do sklenic, prokládat koprem, vinným, višňovým a černorybízovým listím - nálev 1/8 l octa, 1 a 1/ 2 l vody, 10 dkg soli (převařený, vlažný) - zakrýt ubrouskem papírovým, zatáhnout gumičkou, za okno na slunko, za týden jsou .
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Nálev na okurky
Ty dělala naše maminka, když se do nich kouslo vystříkl lák:-), ty já nee. Jak nic sladkého nemusím tak okurky mám ráda sladkokyselé, znojemské , taky ta ochutnávková sklínka padla. No co mám jich 90 a jsem na ně sama:-)
Re: Nálev na okurky
Eli dík, píšu si . Ale co si pamatuju,babička je měla na chodbě ve tmě. Tam jsem na ně chodila do kameninový mísy
Re: Nálev na okurky
Irisko, ony jak jsou hotové, se musí dát potom do chladna a raději temna. Na sluníčku by potom moc změkly.
Re: Nálev na okurky
[www.youtube.com]
Videonavod na zavarovani. Od jedne hodne babicky pro vnuka zijiciho v cizine