![]() |
středa 23. dubna, 01:21 Svátek má Vojtěch
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kvetoucí pokojovky
Teda Bosk, ta dvojka je docela rarita, že ti znovu vykvetla.
Bosk, kdysi jsem ji měla a podruhé nevykvetla a odešla. Jsi dobrá, je to rarita, všude píší, že v domácích podmínkách nevykvete.
( Brno, 250m n.m.)
Adenia se snaží od jara, toto nejstarší, klasické, je nezmar
Bosk
Iviku, adenek mám 5 a letos ani poupě , loni kvetly aspoň 3.
Krásně mi vykvetla orchidea, která už několik let nekvetla (ta dolní)
A taky lagerstroemie. Mela jsem ji přes zimu v ložnici, a na jaro dala na zahradu. Ale tam to moc nezvládala, bylo na ni moc ostré sluníčko (i když byla částečně krytá pod stromem) a všechny lístky jí opadaly.Tak jsem ji raději zase vrátila do ložnice (máme tam velké okno/balkonové dveře) a teď se odvděčila květy. Tak to vypadá, že už v té ložnici zůstane, holt z ní bude pokojovka
kiko, pěkná
Konečně kvete Neomarika.
Pokojovky mám ještě venku, jsou tam trochu namačkané, tak jsem dnes objevovala květy, o nichž jsem neměla ani tušení.
Z voskovky mám radost, kvete poprvé, pěstuji ji z malého řízku.
Tradescantia sillamontana se rozjela, má velké přírůstky a krásně kvete, jen by potřebovala přesadit.
Na smrdutce se objevilo poupě.
Anturie byla taková nanicovatá. Teď jsem ji vytáhla na světlo boží (byla zastíněná mnoha jinými většími pokojovkami) a ona je plná květů!
Berdo , ta je krásná - neznám

Spike , anturii asi ten polostín udělal dobře. je krásná .
Berdo, taky neznám, ale je moc pěkná.
Spike, mám voskovku ještě po tatínkovi, pravidelně kvete a to je v noci vůně! A na květech mívá takové sladké kapičky, jako dítě jsem je ochutnávala.
Anturie se ti povedla. Tu jsem nikdy neměla, ale pro mě je to taková exotická kytka. Dřív se dávaly do svatebních kytic, že?
Kiko, anturii jsem měla před lety nádhernou s obrovskými květy jak z květinářství. Potom vyčouhla, já ji zkrátila, chvíli se jí dařilo i tomu uřízlému a zakořeněnému vršku, ale potom najednou zašla. Další pokusy o pěstování nových anturií se mi nedařily, tahle taky vypadala, že půjde za svými předchůdkyněmi, ale najednou se zmátořila a je krásná. Jen ty květy nemá ty "pravé", co bych chtěla.
co já už těch kytek měla
-- anturii i s velkým nazelenalým květem .. všechno kdysi Hornbach . a těch peněz , co to stálo . no ale měla jsem z toho radost .. konkrétně anturie mi moc dlouho nevydržely. 
Kaaj, škoda slov u mne .... mraky kytek, nějak od dob, co se nastěhovali Tony s tátou, jde vše
, netuším proč ... a anturie, měla jsem několikero, neumím, zajdou vždy
a já je mám tak ráda.
Aha, ale i tak vypadá kouzelně. Tak držím palce, ať se jí u Tebe i dál líbí.