pondělí 2. prosince, 09:03 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kvetoucí pokojovky
Neprovokuj jo?
mně zase nejdou jiné kytky, třeba libenka. Dostala jsem jí od kolegyně už víc jak před dvěma roky a pořád je to takový nekvetoucí chcípáček. Přitom jí to roste a kvete jako plevel. Takže asi tak.
A hnojíš to nějak ten kalokvět? Já teda jo, ale mám pocit, jak to je v tom květníku natěsno, že to je samej kořen a žádná hlína....Ale když totak má být?
vykvetla cibule amarylisu . -
Ale kdepak, nehnojím, na to jsem lajdák
Až se dostanu do skleníku, vyfotím jak vypadá.
Já tam mám sesazené oba druhy, tak je to vždycky sázka do loterie, který právě pokvete. Bílý mi kvetl naposledy před mnoha lety. modrý občas vyhodil jeden nebo dva květní stvoly. Teď (dle tvé rady) se už tísní v květináči, tak doufám, že květů bude stále víc.
A s tím počtem květenství mě neštvi. Mně pořád stačí prsty na rukách, abych je spočítala (jedině, že bych počítala ty jednotlivé kvítky ).
Sedím si v teple zimní zahrady a pozoruji, jak přibývají rozkvetlé kvítky v květenství kalokvětu.
Spike, ten je impozantní.
Začínají některé amarylisy a vykvetl i pantoflíček. Toho musím ještě zvěčnit.
Už kvetou
Magusko, už jsem si říkala co ty tvoje dělají. Pokoupilas jich vloni dost. Daří se.
Moc ne, hodně jich chytlo tu nemoc no zčervenaly, mám je bokem dané toho sem se bála, že to tak dopadne. Neměla jsem s nimi tak rozjíždět
ale když je tolik krásných barev a do toho ten Covid, sousedům to v okně dělalo radost když šly kolem ach jo
ty cibule , pokud jsou napadeny se mají posypat skořicí . no ale nevím nakolik je to účinné .
Skořici nevím. Ale občas pomůže oloupat cibule, i jako ty zelené slupky, kde je to červené. Namočit na den, dva do hypermanganu. Zalívat do misky.S hnilobou se dá i kus cibule vyříznout, snesou hodně a někdy se zachrání. Postříkat třeba Dithane.
tu skořici kdysi někdo radil . ale asi bych taky oloupala vadné a něčím namočila . . za zkoušku to stojí .
Stará cymbidia. Už jim hrozila likvidace, že je nikdo nebude tahat nahoru. Tak si prodloužila život a i těm ostatním. Jako každoročně, kdy se některému podaří vykvést a jde to dokola.