![]() |
úterý 28. listopadu, 17:54 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kvetoucí pokojovky
ivik, taky mám ostříhaná adenka, už obrážejí.
Taky mám ostříháno ale nezdá se mi, že by nějak prosperovala.
Asi to bude květena, která mi není přána. Uvidím, zatím ještě žijí.
( Brno, 250m n.m.)
Regi, v čem je máš zasazené? Já jsem všechny už loni přesadila do lehkého substrátu s asi čtvrtinou písku. A je to zatím to nejlepší, co se jim líbí. Dnes jsem se dívala, že to největší už poupátkuje
Ten substrát je krásně propustný, je pořád lehký, listy rostou krásně lesklé, sytě zelené a veliké. Kmínky mají kolem 8-10 cm, korunka krásně hustá. Konečně se mně opravdu líbí 
Ivo, v lehkém substrátu, jak jste mi radily. Část neúspěchu bych přikládala loňské péči, kdy jsem zůstala ve špitále. Mám pocit, že byla přisušena. Ale pravdu se stejně nedozvím. Když se zeptám, tak mi řeknou, že to dělali jak jsem já řekla.
Regi, adenka nemám a asi, při stávajícím vývoji situaci na "českých tocích", potažmo v naší rodině, nikdy mít nebudu, mají tyhle rostliny rády občasný přísušek ... však ony se zvetí a uvídíš, že překvapí.
Já od dob, co se přistěhoval zpět Tonytáta s Tončou, jsem odepsala skoro polovinu docela vzrostých a nenáročných, nejen pokojových, kytek. A vždycky si říkám ... hlavně, že fauna (tzn. i my lidé) žije, flora musí bojovat. Když jsem naposledy mluvila s mojí sestrou Lydií měla obrovskou starost, jak její stav-nestav zvádnou kytky v bytě a zahrada a jak si s tím zjara poradí ona ... už to sleduje jen z nějaké hvězdičky a my nevíme, zda to "má na háku" nebo "má pupínky".
( Brno, 250m n.m.)
Jak píše Ela, sucho zase až tak nevadí, u mě přes sezónu žijí povědčině z toho, co dá "boží deštíček". Jenom občas dostanou od macechy, rozuměj mě
, ale to je hodně sporadicky. Proto asi kvetly celé léto a podzim, ale bez listí
A o hnojení se jim možná někdy zdálo......
Teď jsem se holkám obézním začala trochu věnovat-zima je otravná, tak jsem lákala jaro, a také jsem si uvědomila, jak krásně hodně přibraly
A ony jsou tím tak zaskočené, že se snaží. Ale tloustly i v té nepéči. Jsou to kytky hrdinku, pokud nejsou přelité a nechytnou plíseň, hnilobu
Eli, snad lepší, že to člověk neví, jestli se bude opupínkovávat až to bude moct jen sledovat, pokud to sledovat bude. Kdybych to věděla, tak bych asi zahradu radši zrušila zavčasu.
Začínají postupně nakvétat amarylky různě vloni koupené.
A další pokusná kolopějka. Chtěli za ni ve výprodeji v Tescu 20Kč.
paráda - krásné obě.
ta tvoje amaryla je ještě pořád v květu .. . ani nevadne. neuvěřitelné 
Ranní pohled z okna.
paráda
ta od tebe ještě pořád drží . je to trochu jiný květ . není trubkovitě do boků , ale v chumlu .
Kaaj, ta se jmenuje Samba. Jako jedna z mála je taková trochu jiná. Proto se mi tak líbila. A to držíš rekord. Moje už je odkvetlá.
No Regi, při takové nádheře, se ani nedá koukat z okna, ty jsou výstavní

Regin, to je krása, máš je nádherné
. Doufám, že Ti taky udělají další květ, jako ta od Tebe. U ní už oba květy odkvetly, ale každý je tu obdivoval. A kvetla mi taky dlouho.
Už jsi někdy spočítala, kolik máš doma květináčů se všema kytkama ? Docela by mne to zajímalo, řekla bych, že v polovině vašeho velkého domu bydlíte Vy a v druhé květiny. A když jdeš zalévat, kolik času tomu věnuješ? Asi dost, protože je na nich ta péče vidět.
. Pořád nám tu předvádíš, jak to vypadá, když se kytkám rozumí. Tím nechci říci, že bys byla jediná.
S lítostí musím napsat, že tu je spousta šikovnějších zahrádkářek než jsem já
. Moc ráda se tu dívám na tu nádhernou přehlídku úspěchů.