neděle 19. ledna, 00:31 Svátek má Doubravka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kvetoucí pokojovky
Vloni jsem měla vavřín celou zimu venku, vydržel. Teď když hrozilo pod - 10, tak jsem ho odtáhla do garáže, nevydržela jsem psychicky ale už je zase venku. Je pravda, že má chráněnější místo. Doma mi chytal puklici. Venku mu je líp a taky je hodně velký, nerada bych o něj přišla.
Vavřín jsem měla obří v nevytápěném skleníku. Přesadila jsem ho sem do zimní zahrady, ale chytil puklice. Dvakrát jsem ho úplně ořezala. Ani nevím, jestli se snaží růst nebo to vzdal. Ale dcera má vavřín ceoročně v záhonku a je v pohodě.
( Brno, 250m n.m.)
Vavřín i rozmarýn stačí vysadit na jaře, aby do zimy dobře zakořenily, a vydrží i velké mrazy. Mám už více roků venku, už brzy na jaře je rozmarýn úplně obsypaný květy.
Mám radost - jeden ze tří střevíčníků mi opět vykvetl, a druhý má poupě
paráda - a moje potvora ještě nic..
no ty jsou
mě vykvetla v prosinci orchidejka, vypiplaná z malého oddělku, asi po 3 letech...
No ta je taky krásná, to není phal, nebo jo?
Není to phal, asi nějaké dendrobium....
Střevíčník jsem letos trošku popálila sluncem při letnění. Zatím poupě nemá, snad se dočkám.
Stejně to vždycky pročíhám. Pořád nic a najednou je tam poupě těsně před rozkvětem.
takhle vypadá přehnojený drobný brambořík... hlavně že vykvetl a má bohatou násadu, už jsem pochybovala, že budou jen listy....neletnil se, kvůli lalokáčům
Teda Aleno, to je výkon.
- já mám jen listy-- snad aspoń kvíteček vyleze.
Mně právě rozkvétá lopatkovec. Při letnění se mu popálily skoro všechny listy, od podzimu mu dorostly krásné nové a teď i první květ.
Taky jsem jednou spálila. Šel ven, aby omoknul, pak začlo svítit. A pak ho ožírali slimáci a vylézali, hnus. Teď potřebuje rozdělit, nebo spíš rozseknout, ale na víc rostlin nemám místo.
Mám taky,2 rostliny a taky mají na květ.Včera jsem objevila,že se klívii tlačí květ.Vloni nekvetla.