Pro velký (vizuální) úspěch předkládám (a překládám volně ze srbštiny) recept na něco naprosto, ale naprosto vynikajícího - KREMPITU (neboli hooodně doslovnej překlad - krémovej koláč)
Zde foto: [www.serbiancafe.com]
Recept na 10 porcí
Balíček listového těsta (asi 500 gr)
Na krém:
9 vajec
4 sáčky vanilk. cukru
8 lžic hrubé mouky
6 lžic škrobu
2 litry mléka
18 kašik (lžic) cukru
Příprava:
Hodně vyválet listové těsto a položit ho na obrácený plech. Zahřát troubu na 200 st., vložit těsto a asi 10 minut péct při 175 stupních - dokud nezezlátne.(Upéct dvě placky!)
Krém:
9 žloutků, 4 vanilk. cukry, 8 lžic hrubé mouky, 6 lžic škrobu (nebo 14 lžic mouky) smíchat.
Potom vmíchat do 2 litrů mléka a za stálého míchání 15 minut povařit. Do horkého se vmíchá sníh z 9 bílků a 18 lžic cukru (spíš krystal či krupice, moučkáč ne) - ještě dodávám, že ten sníh je samozřejmě sladkej, né že se dá sníh A cukr.
Krém vylít na upečený plát těsta, přiklopit druhým plátem těsta, kterej už jsme rozřezali na kostky (cca 5x5 cm), protože pak se to blbě krájí.
Posypat moučkáčem.
Ten prostředek je jakoby pudinkovej, je to výborný a prodávají to v Teplicích v ul. 28. října v cukrárně, to vím, a taky se tomu nesprávně říká Italská kostka
Upraveno 3 krát. Naposledy upravil LadaB (05.02.2008 20:13)
Re: Krempita ,kremeše a podobné
Kash, ochutnala jsem to teď v Maďarsku, ale urvaná jsem z toho nebyla. Asi to tam, co jsem byla, tak neumějí.
Re: Krempita ,kremeše a podobné
Re: Krempita ,kremeše a podobné
Nojo, Vladuš, já poprvé taky nebyla urvaná, to chce zvyk.