sobota 27. dubna, 09:05 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Vaření
hodnocení: 4.90
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Husí vejce
Já bych věděla - vyseď je, pak vykrm dvě husy, zakruť jim krkem a se zelím a knedlíčkem nemaj chybu
Re: Husí vejce
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Husí vejce
Jako slepičí, jen velikost je jiná musíš propočítat objem :-)
Re: Husí vejce
Drahuško, nejsou opylené. Housata z nich nebudou
Jáji,a chutově či závadnost?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Husí vejce
Myslím se musejí tepelně dobře zpracovat, žádné volské oko :-)
Re: Husí vejce
Díky za rady.
Chtěla jsem je použít na piškotový berany, ale dám je raději do nádivky, tam se nemusí přepočítávat množství.
Vážila jsem je, obe vydají za 10 slepičích. Do nádivky jich strkám většinou 12 - 15. Ušetřím.
Re: Husí vejce
Helenko, já nevím...zde zkopírováno - Kachní a husí vejce se nesmějí používat za syrova, naměkko vařená, sázená ani míchaná nebo přidávat do pokrmů málo vařených, pečených a do zmrzliny. Mohou totiž obsahovat choroboplodné zárodky zvané salmonely. -
Ono také záleží na tom, jak jsou stará - pokud je máš od někoho, kdo je původně chtěl jako násadová (na chov housat), tak budou starší 15 dnů a to pak jsou spíš nepoživatelná pro člověka . Já jsem předloni dostala také husí vejce a nakonec je dostali psíci . Jedno jsem vařila natvrdo a popravdě chuť nic moc. Abys to pečení s nima nepokazila