pondělí 29. dubna, 15:16 Svátek má Robert
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Studená kuchyně
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Studená kuchyně
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert

Co z rajčat?

Datum: 31.07.2007 12:44
 

Rajčata dozrávají a je jich plná mísa, tak poraďte, jak je likvidovat smiling smiley.

Největší část půjde do kečupu, ale máme rádi i různé zeleninové saláty, kam je přidávám.

 

Něco sem hodím, přidejte další osvědčené recepty.

 

Asi nejoblíbenější (to do sebe právě láduju):

nakrájet rajčata a přelít jogurtovo-majolkovou omáčkou

Omáčka:

1 malý bílý choceňský jogurt

2-3 velké lžíce majolky (Hellmans) - nebo můžete i víc, to záleží, jestli chcete víc jogurtovou nebo majolkovou omáčku smiling smiley

1 lžička hořčice

špetka soli (nebo spíš víc, já solím opravdu málo)

mletý pepř

(někdy ještě zředím mlékem)

promícháme, polejeme, konzumujeme smiling smiley.

 

 

Další jednoduchý salát:

rajčata na menší kousky

okurky na malé nudličky na WS krouhači - kdo nemá, tak to prostě nějak napižlá smiling smiley

cibulku nakrájet nadrobno

a posypat směsí Italských bylinek.

Je to fakt jednoduchý, přitom to s těma bylinkama chutná i vypadá dobře (je to takové pikantní).

 

A ještě jednoduší - třeba jen k masu:

rajčata, okurky - nakrájet a posypat bylinkovou solí

 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí12
    Aktuální stránka: 2 z 2
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 18.08.2007 19:45
     
    ...a co takhle zapečená rajčata a papriky (vše plněné) na slanině.....a potom jenom s chlebem a ten sós! mls smiley
     
  • Autor: Reklama

    Re: Co z rajčat?

     
     
  • Autor: Amee
    Status: expert

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 18.08.2007 19:50
     

    Tak já ten salát dělám poměrně často a ocet tam vůbec nedávám. Dochucuji citronkou.

    Nakrájím rajčata, trošku osolím, najemno cibulku, kápnu olej a posypu cukrem. Promíchám, rajčata pustí šťávu a nakonec dokyselím tou citronkou. Chutná mi to víc než s octem. Pokud jsou rajčata málo šťavnatá, což domácí nebývají, tak přileju trošičku vody, ale fakt jen trošku. Všechno dělám v jedné míse, žádný nálev vedle nedělám.

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 19.08.2007 00:00
     
    Plněnými paprikami byste mě nepohostili sad smiley, toto jídlo mi nějak znechutila školní jídelna...
     
  • Autor: hana
    Status: začátečník

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 12.09.2007 20:37
     

    já dělám kečup

    2kg rajčat,4ks paprik,4ks cibule,4stroužky česneku,0,28l octa,1/4kg cukru,3 velké jablka

     

    1-2lžícepepře,2lžíce soli,1lžíce tymianu,4ks bob.listu,4ks nové koření,4ks hřebíček

    1.den----nakrájet 1.hod.vařit

    2.den--rozmixovat a vařit 1/2hodiny

    studené dát do skleniček a 10 min sterilovatmls smiley

     
  • Autor: Atevi

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 22.09.2007 11:47
     
    U nás frčí: chleba namazat máslem, na to plátky rajčat, posolit a popepřit (jak to má kdo rád) a večeře jak vyšitá (hlavně když je čerstvoučký a voňavoučký chleba). mls smiley Určitě ale vyzkouším i recepty ze začátku diskuse, dobrá inspirace.thumbs down
     
  • Autor: Evana
    Status:

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 22.09.2007 11:59
     
    Právě je dávám na pizzu, kterou připravuju k dnešnímu obědu.
     
  • Autor: gaga
    Status: začátečník

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 02.11.2007 18:10
     
    Nejradši mám lečo.mls smiley
     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 07.11.2007 23:09
     
    Atevi, u nás něco podobného, ale na máslo ještě taveňák. To je pak dobrota mls smiley
     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Co z rajčat?

    Datum: 27.08.2015 09:08
     

    Naložená pečená rajčata s tymiánem a česnekem


    Suroviny:

    2 kg rajčat

    utřený česnek

    tymián

    sůl

    olivový olej


    Postup:

    Můžete se rozhodnout, zda nakládaná rajčata budete chtít ve slupce, či nikoliv. Pokud ne, pak nakrojíme rajčata kolem dokola, vložíme na dvě minuty do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody. Pak půjdou slupky krásně odloupnout. Rajčata nakrájíme na půlky, vyskládáme na pekáč středy rajčat nahoru a pečeme v troubě 40 minut na 180 stupňů. Pak na ně poklademe utřený česnek, posolíme a zasypeme nasekaným tymiánem. Pak vždy k sobě přiložíme 2 půlky, čímž rajče uzavřeme a vyskládáme poměrně natěsno do sklenice. Zalijeme olivovým olejem až po vrch a dáme do lednice.


    Více na: [www.tchiboblog.cz]

     
Stránky:  12 | <<předchozí komentáře
 
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Studená kuchyně (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.