Re: Co z rajčat?

Autor: SPIKE, Datum: 27.08.2015 09:08

Naložená pečená rajčata s tymiánem a česnekem


Suroviny:

2 kg rajčat

utřený česnek

tymián

sůl

olivový olej


Postup:

Můžete se rozhodnout, zda nakládaná rajčata budete chtít ve slupce, či nikoliv. Pokud ne, pak nakrojíme rajčata kolem dokola, vložíme na dvě minuty do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody. Pak půjdou slupky krásně odloupnout. Rajčata nakrájíme na půlky, vyskládáme na pekáč středy rajčat nahoru a pečeme v troubě 40 minut na 180 stupňů. Pak na ně poklademe utřený česnek, posolíme a zasypeme nasekaným tymiánem. Pak vždy k sobě přiložíme 2 půlky, čímž rajče uzavřeme a vyskládáme poměrně natěsno do sklenice. Zalijeme olivovým olejem až po vrch a dáme do lednice.


Více na: http://www.tchiboblog.cz/nalozena-pecena-rajcata-s-tymianem-a-cesnekem/?utm_source=google&utm_medium=banner&utm_campaign=PecenaRajcata


Vytisknuto z www.week.cz dne 16.05.2024 14:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-z-rajcat/read.php?1,18386,1319697#msg-1319697