Co z rajčat?

Autor: Anavi, Datum: 31.07.2007 12:44

Rajčata dozrávají a je jich plná mísa, tak poraďte, jak je likvidovat :).

Největší část půjde do kečupu, ale máme rádi i různé zeleninové saláty, kam je přidávám.

 

Něco sem hodím, přidejte další osvědčené recepty.

 

Asi nejoblíbenější (to do sebe právě láduju):

nakrájet rajčata a přelít jogurtovo-majolkovou omáčkou

Omáčka:

1 malý bílý choceňský jogurt

2-3 velké lžíce majolky (Hellmans) - nebo můžete i víc, to záleží, jestli chcete víc jogurtovou nebo majolkovou omáčku :)

1 lžička hořčice

špetka soli (nebo spíš víc, já solím opravdu málo)

mletý pepř

(někdy ještě zředím mlékem)

promícháme, polejeme, konzumujeme :).

 

 

Další jednoduchý salát:

rajčata na menší kousky

okurky na malé nudličky na WS krouhači - kdo nemá, tak to prostě nějak napižlá :)

cibulku nakrájet nadrobno

a posypat směsí Italských bylinek.

Je to fakt jednoduchý, přitom to s těma bylinkama chutná i vypadá dobře (je to takové pikantní).

 

A ještě jednoduší - třeba jen k masu:

rajčata, okurky - nakrájet a posypat bylinkovou solí


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 12:59
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/co-z-rajcat/read.php?1,18386