Rajčata dozrávají a je jich plná mísa, tak poraďte, jak je likvidovat :).
Největší část půjde do kečupu, ale máme rádi i různé zeleninové saláty, kam je přidávám.
Něco sem hodím, přidejte další osvědčené recepty.
Asi nejoblíbenější (to do sebe právě láduju):
nakrájet rajčata a přelít jogurtovo-majolkovou omáčkou
Omáčka:
1 malý bílý choceňský jogurt
2-3 velké lžíce majolky (Hellmans) - nebo můžete i víc, to záleží, jestli chcete víc jogurtovou nebo majolkovou omáčku :)
1 lžička hořčice
špetka soli (nebo spíš víc, já solím opravdu málo)
mletý pepř
(někdy ještě zředím mlékem)
promícháme, polejeme, konzumujeme :).
Další jednoduchý salát:
rajčata na menší kousky
okurky na malé nudličky na WS krouhači - kdo nemá, tak to prostě nějak napižlá :)
cibulku nakrájet nadrobno
a posypat směsí Italských bylinek.
Je to fakt jednoduchý, přitom to s těma bylinkama chutná i vypadá dobře (je to takové pikantní).
A ještě jednoduší - třeba jen k masu:
rajčata, okurky - nakrájet a posypat bylinkovou solí